• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu YUNUS KARAKAYA

Olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.10.2017, 00:00

William Shakespeare'in "Hamlet"e, oyunun üçüncü perdesinde söylettiği "To be, or not to be-that is the question / Olmak ya da olmamak - işte mesele bu" tiradının bir bölümünün Türkçe çevirisini sunuyorum.
Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!
Düşüncemizin katlanması mı güzel, Zalim kaderin yumruklarına, oklarına Yoksa diretip bela denizlerine karşı Dur, yeter! Demesi mi?
Peki, neden bunları söylüyorum?
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partinin ayağına pranga olanlara 'Dur, yeter! demesi mi?' Sizleri rahatsız etti.
Reis halk oylaması sonrası AK Parti'ye ayak uyduramayanları uyarmadı mı?
Özellikle bazı milletvekilli, bakanlar, il, ilçe belediye başkanları ve parti teşkilatlarında metal yorgunluğuna işaret etmedi mi?
Reisin AK Parti'nin 2002 ruhuna geri dönmesi, bu operasyonların ve istifaların istenmesi kadar normal bir şey yoktur.
Daha önce yazdığım gibi Reis'in elini rahatlatmak isteyen, belediye başkanı, milletvekili, il ve ilçe teşkilatlarının hemen istifasını vermesi gerekir.
Bu istifaların ardından da kimse "Öküz altında, buzağı" aramasın.
"Çiğ yemeyenin karnı ağrımaz" kendine güvenen istifasını verir, gereğini Reis'e bırakır.
Ama kendisinden şüphesi olan o koltuğa sık sıkı sarılır ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bazı önlemler almaya zorlar.

Manisa'da büyük gün

İzmir'in çöp depolama alanı sorunu yıllardan beri olduğu yerde saysın dursun, Manisa'nın başarılı Belediye Başkanı Cengiz Ergün, katı atık bertaraf tesisini bugün açıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla açılacak olan tesis Manisa'nın kanayan yarasına deva olacak.
Umarım Aziz Bey tesisin açılışına gider de Cengiz Bey'den işin sırrını öğrenir.

Nazarköy'e gidecekler

Her hafta birbirinden farklı etkinliklere imza atan Esbelder Yürüyüş Dağcılık Kültür Spor Ve Etkinlik Grubu'nun bu haftaki hedefi Kemalpaşa Nazarköy.
Grup yöneticisi Vedat Çınar, tüm İzmirli doğaseverleri etkinliklerine katılmaya davet etti. Çınar, Nazarköy etkinliğiyle ilgili şunları söyledi: Sevgili doğasever dostlarım..
Bu haftaki rotamız yüzyıllardır boncuk üretilen, hem doğası hem de görselliği ile insanları mest eden Kemalpaşa NAZARKÖY olacaktır. Etkinliğimizi iki grup halinde yapmayı hedefliyoruz. İsteyen kısa bir yürüyüş ve kanyon turu, isteyen araçla NAZARKÖY'e kadar gelip serbest şekilde gezi. Bilindiği üzere NAZARKÖY gezmeye, eğlenmeye, hoş vakit geçirmeye oldukça müsait görsellik ve tesise sahip bir beldedir. Ailenizle, arkadaşınızla katılmanız mümkündür. Faaliyetlerimize katılmanız için dernek üyesi olma zorunluluğu yoktur.
İsteyen herkes katılabilir.
Durak nerede?
Bir okuyucum ilginç bir fotoğraf göndermiş. Bende bu fotoğrafı sizlerle paylaşmak istedim.
Sahi otobüs durağı nerede? Bu otobüs nereden gelip, nereye gider?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA