• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
FETÖ ve ABD ilişkisi YUNUS KARAKAYA

FETÖ ve ABD ilişkisi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2017, 00:00

ABD'de büyük bir gizlilik içinde yapılan operasyon oldukça büyük ses getireceğe benziyor. Çünkü ABD İstanbul Konsolosluğu irtibat görevlisi casusluktan tutuklanmasıyla birlikte FETÖ ile ABD bağlantısı bir kez daha ortaya çıktı.
17-25 Aralık operasyonu öncesi, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekeriya Öz ve operasyonu düzenleyen emniyet müdürleri ile düzenli olarak telefonla görüştüğü belirlenen ABD Başkonsolosluğu'nda irtibat görevlisi M.T, 4 gün önce gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Şimdi ister misiniz ABD'nin FETÖ ile olan kirli ilişkilerinin ortaya çıkmaması için M.T'yi istesin.
Biliyorsunuz ABD, Türkiye'de FETÖ üyeliğinden tutuklanan papaz Andrew Brunson'u istemişti. Fethullah Gülen'i iadede ayak direyen ABD'nin 'en üst' düzeyde istediği papaz Andrew Brunson, sonbahardan beri cezaevinde bulunuyor.

Tehdit iddiaları doğru mu?

Ege Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkan Cem Kavur'un, sosyal medyada paylaştığı iddialar kafalarda soru işareti oluşturdu.
İşte o paylaşım:
Değerli dostlar, Bugün bir kardeşimizin bana yazdığı yazıyı onun izniyle paylaşıyorum. Sonuna kadar okuyun lütfen ve paylaşın.
İzmir'de 14/15/16. Ağır Ceza Mahkemeleri kuruldu. Bu mahkemeler için İzmir Bayraklı Adliyesi'nde ayrı bir bölüm oluşturulmuş ve sadece FETÖ suçluları yargılanıyor. Bugün 3 mahkemede toplam 21 duruşma yapıldı ve hepsi tutuklu FETÖ'cülerin duruşmalarıydı. FETÖ'cülerin her mahkemeye 15/30 arası destekçi ve yakınları katılım sağlıyor bu sebeple duruşmaya katılan şikayetçi ve tanıklar o salonlarda, koridorlarda ciddi bir baskıya ve hatta tehditlere maruz kalıyorlar. Hatta şikayetten vazgeçenler var, başıma bir şey gelir diye ifadeye gitmeyenler var.
İl başkanlığının tam karşısında günde 20/25 FETÖ'cünün yargılandığı bu salona AK Parti'den tek bir ilçe başkanı, il yöneticisi, avukat veya vekil katılım sağlamıyor.
Reis bu davalar takip edilecek hepsine katılım olacak demedi mi? Beni bugün sanığın eşi tehdit etti. Sanığın akrabalarından birisi beni vuracağını beyan etmiş. Biz davamıza sahip çıktık çıkıyoruz ama dava bize sahip çıkmıyor başkanım.
FETÖ destekçilerinin adliye koridorlarında böylesine cesurca cirit attığına ve tehdit ettiğine inanmıyorum ancak Yetkili makamların bu iddiaların üzerine gideceğinden de şüphem yok.

Meme kanserini farkındalık ayı

Meme kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olup, yılda yaklaşık 15.000 kadını etkilemektedir. 2000'li yıllardan beri tüm kanser istatistiklerimizde kadın kanserlerinin % 20-25'i meme kanseridir. Meme kanseri tedavisi erken evrelerde yüzde yüz sağlanabilir. İleri evrelerde hem yaşam süreleri kısıtlı hem de tedavi seçimleri hastalar için yaşam kalitesini düşürecektir.
Bu bağlamda MHP Karşıyaka Kadın Kolları meme kanserine dikkat çekmek için bir etkinlik düzenledi. Kadınlar MHP Karşıyaka Yönetim Kurulu üyesi Seher Dikmen'in önderliğinde "Meme Kanseri"ne farkındalığımızı arttırmak ve kadınların deneyimlerini paylaşmak üzere toplanıyorlar.
12 Ekim Perşembe günü düzenlenen etkinlik saat 11.00'de Park Yaşam Ofisleri 2. girişte yapılacak. Seminere Op. Dr.
Şule Aydın ve Psikiyatrist Doç. Dr. Ozan Pazvantoğlu konuşmacı olarak katılacak.

Karşıyaka'da Cumhuriyet Balosu

Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu Cumhuriyetimizin ilanının 94. yılını "Cumhuriyet Balosu" ile kutlayacak. Federasyon Başkanı Mehmet Yıldırım, 28 Ekim 2017 saat 20.00'da Karşıyaka İskele üstünde düzenlenecek baloya tüm İzmirlileri davet etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA