• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adamsınız adam YUNUS KARAKAYA

Adamsınız adam

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.10.2017, 00:00

Ampule milli takımımız!
Bir tarafta milyonlarla oynayan A Milli takım futbolcuları Diğer tarafta bir ayakları olmayan Ampute A Milli takımı Her iki takımda kırmızı beyazlı ay yıldızlı forma giyiyor. Yani forma renkleri aynı ama "Milli" ruhları farklı.
A Milliler kendilerine verilen primlerin yetersizliğini kendilerine engel olarak görüyor.
Ampute Milliler ise engellerini unutarak ay yıldızlı forma için sahada varını yoğunu ortaya koyuyor.
Kimi alacağı prim için oynar, kimi de ay yıldızın şerefi için oynar. Sözü daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım "Ampute" diye yazılır "Adam" diye okunur.
Bundan sonra devletin ve işadamlarının üzerine düşen görev Ampute takımları olmak üzere engelli sporculara daha fazla destek olmaları. Verilecek desteklerle hem engelli sporcuların hem de Türk Milleti'nin yüzü gülecek.

BALBAY'IN ÖNERİSİNİ DESTEKLEYİN

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay, Ampute Futbol Milli Takımımızın Avrupa şampiyonu olmasının ardından bir yasa önerisi vererek, öteki milli sporcularımızın yararlandığı şampiyonluk haklarının engellilere de verilmesi önerisinde bulundu. Tüm siyasi partilerin destek vereceğini umut ediyorum.
Balbay, Meclis Başkanlığı'na sunduğu yasa önerisinde şampiyon sporculara maddi ödüllerin yanı sıra manevi unvanlar da verildiğini anımsattı, ancak bundan engellilerin yararlandırılmadığını vurguladı. Balbay'ın değerlendirmesi şöyle: "Her alanda tatsız gelişmelerin yaşandığı şu günlerde Ampute Milli Takımımız yüzümüzü güldürdü.
Önce finale kalmasıyla büyük sevinç yaşadık. Şampiyon olunca bu sevincimiz katlandı. Değişik nedenlerle kolunu, bacağını kaybetmiş bu vatanın evlatları umudunu, direncini, yaşam sevincini, vatan sevgisini yitirmemiş. Bize büyük bir mücadele dersi verdiler. Hepsini yürekten kutluyoruz." Balbay, Türkiye'de ve dünyanın her ülkesinde devletini başarıyla temsil edenlerin ödüllendirildiğini vurgulayarak şöyle devam etti: "Bizim sporcularımız da bu uygulamadan payını alıyor. Ancak yasada engelli sporcular yer almıyor.
Bu büyük bir ayıptır. Bu ayıptan derhal kurtulmak zorundayız. Yasa için parmak kaldıracak kolumuz mu yok, genel kurul salonuna yürüyecek ayağımız mı yok?" Balbay'ın önerisinin Meclis'te yasalaşması halinde ampute milli takımın futbolcularına ve bundan sonra böyle başarı elde edecek sporculara şu haklar verilecek:

"Devlet Sporcusu" unvanı verilecek.
"Sporcu Şeref Aylığı" bağlanacak.
"Hususi Damgalı Pasaport" verilecek.
"VIP salonlarını" kullanacaklar.
Sporcunun vefatı halinde aile fertlerine aylık bağlanacak.
Kanuna dayalı yönetmelik değişiklikleri ile "Spor Müşaviri" olabilecekler.

Çevreci otobüs neden alev aldı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce çevreci 20 elektrikli otobüsü sefere çıkardığını biliyorsunuz. Ama Aziz Bey'in "Ulaşımda Devrim" sloganıyla yollara çıkardığı elektrikli otobüslerden birisi geçtiğimiz günlerde büyük bir tehlike atlatmış.
İddia o ki 1603 plakalı otobüs şarj olurken Gediz garajda yanmış.
Garaj çalışanlarının anında müdahalesiyle yangın fazla büyümeden söndürülmüş?
Elektrikli otobüs şarj olurken neden yanar anlamadım?
Hani elektronik eşyaların şarjda unutulunca patlayıp alev aldığını duydum da, bu olayın elektrikli otobüste meydana gelmesine şaşırmadım desem yalan söylemiş olurum.
Sorun otobüste mi?
Yoksa çalışanlarda mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA