• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Afyon-Ankara arası ABD’nin havası YUNUS KARAKAYA

Afyon-Ankara arası ABD’nin havası

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.10.2017, 00:00

Hafta sonu Türk ve dünya siyaseti bir hayli hareketliydi. Afyonkarahisar'daki termal bir otelde başlayan AK Parti 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tarafından düzenlenen "Kerkük Sevdalıları Buluşması" ve ABD Büyükelçiliği'nin Türkiye'ye vizeleri askıya almasıyla Türkiye'nin buna karşılık vermesi siyasi ortamı bir anda hareketlendirdi.
Her üç olayda da önemli mesajlar vardı.

REİS'TEN TEŞKİLATA MESAJ

Anayasa oylamasının yapıldığı günden bu yana sürekli yazıyorum Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği mesajları iyi okuyun ve iyi anlayın diye.
Ama nedense kimse anlamak istemiyor veya anlıyor da partisini zor durumda bırakmak için ayak diretiyor. Reis, güçlü Türkiye hedefi için yedi düvele karşı mücadele ederken, sizler düşmüşsünüz bir koltuk sevdasına ne ülkenizi ne de partinizi düşünüyorsunuz.
Erdoğan, partinin durumunu "AK Parti'nin mahalli idareler ile milletvekili seçimlerindeki oy oranları arasında daima bir fark bulduğunu biliyoruz. Amacımız bu farkı mahalli idarelerimizdeki oyları yukarı çıkartarak kapatmaktır.
Milletvekilliği seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri arasında da fark oluşmaması lazım. Aksi takdirde Meclis'te sıkıntıya düşeriz.
Tabii bu seçim silsilesinin tepesinde Cumhurbaşkanlığı var.
Yeni sistemde yürütme tamamıyla Cumhurbaşkanlığına geçiyor.
Hükümetin üst düzey bürokrasi ve icraya yönelik tüm kararlarını da belirleyen bir tercih söz konusu.
Gördüğünüz gibi boşa geçirilecek tek bir saniyemiz bile yoktur. Çok çalışacağız. Şahsım dahil olmak üzere dağ tepe demeden koşturacağız.
Gönül temasıyla bunu sağlayacağız hizmetlerde aynı şekilde devam edecek. Gidemediğimiz yer bizim değildir" sözleriyle özetlemiş zaten.
Siz daha neyin kafasını yaşıyorsunuz?

AJANLAR YAKALANINCA ABD PANİKLEDİ

Yıllarca ülkemizde cirit atan ajanları yakalanınca ABD'yi aldı bir telaş. ABD öyle bir panikledi ki, Türkiye'ye yaptırımlar uygulamaya başladı.
Türkiye, karşı atağa kalkarak her şeyin eskisi gibi olmadığını dünyaya gösterdi.
Ama ülkemizde değişmeyen bir şey vaki o da "Düşmanımın düşmanı benim dostum" anlayışı. ABD Büyükelçiliği'nin Türkiye'ye vizeleri askıya almasıyla, başta muhalefet partisi CHP olmak üzere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düşmanlarının etekleri zil çalmaya başladı.
Vatan hainlerinden başka ne beklenirdi ki...

DAĞ'IN MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında yaşanan vize krizi sonrası sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 'Oğlum Bass git' dedi.
Dağ'ın bu sözleri nedense bazı CHP'lileri oldukça rahatsız etmiş. ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'a göndermede bulunan AK Partili Dağ, ABD Büyükelçiliği'ne 'ABD'de yeterince FETÖ'cü var yenilerine gerek yok' demek istemiş.
Yıllarca güvenli bölge dedik. Oralı olmadılar.
Kendimiz harekete geçince operasyon yapıyorlar. Oğlum 'Bass' git' demesini CHP'liler neden üzerine alındı onu da anlamadım.

MHP BİTTİ DİYENLER

MHP bitti diye yaygara koparanlara en güzel cevap Ankara'da yapılan "Kerkük Sevdalıları Buluşması" olmuştur sanırım. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa milyonlarca ülkücü ve bazı kesimlere gerekli cevabı verdi.
Bahçeli, yıllarca "Turan" diyenlerin, esir Türklerden bahsedenlerin, Türk-İslam ülküsünün Kızılelma amacını benimseyenlerin doğru yerde, doğru davada olduğunu ifade ederek, "Biz Ülkücüyüz, ülkülerimizle yaşar, ülkülerimizle bakar, ülkülerimizin gereğini yapar, ülkülerimizle de ölürüz" sözleriyle gerekli yerlere mesajını vermiştir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA