• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uyuşturucuya karşı topyekun mücadele şart YUNUS KARAKAYA

Uyuşturucuya karşı topyekun mücadele şart

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.11.2017, 00:00

Araştırmalar gösteriyor ki, uyuşturucu kullanma yaşı her geçen gün düşüyor.
Ülkemizin geleceği olan gençlerimizi bu uyuşturucu illetinden uzak tutmak için topyekun mücadele etmemiz şart. Uyuşturucu ile devlet, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, emniyet ve ailelerin topyekun mücadele etmesi gerekiyor.
Emniyetin hazırladığı raporlara göre okul çevreleri uyuşturucu satıcılarının cirit attığı bölgelerin başında geliyor. Onun için öğrenci velilerine, eğitimcilere, güvenlik güçlerine büyük görev düşüyor.

Evlatlarımız bu ülkenin geleceğidir

Uyuşturucu ile mücadele konusunda, eğitim kurumlarıyla içli dışlı olan kantin işletmecileri de bu taşın altına elini sokmalı.
Konuyu geçtiğimiz günlerde ziyaretime gelen İzmir Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Habip Sak ile konuştuk.
Sak, öğrencileri uyuşturucunun zararlarına karşı sık sık uyardıklarına dikkat çekerek, "Hazırladığımız afiş ve broşürler ile öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Bu ülkenin yarınları, geleceğimizin güvencesidir. Bizler sizin kantinci ağabeyleri, amcaları, ablaları olarak tüm öğrencilerimizi çok seviyoruz.
Onları korumak, sağlıklı gelişiminizi sağlamak bizim görevimizdir. Uyuşturucu maddelerin kullanım yaşı 13'e kadar düşmüştür.
Yani genç beyinler, taze fidanlar daha yetişme çağına adım attığı ilk yıllarda bu tehlikeli maddelerin batağına saplanma riski ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Son dönemde çeşitli uyuşturucu hapların, maddelerin öğrencilere el altından verildiğini öğreniyoruz.
Gençler, sizler bize ailenizin emanetisiniz.
Tertemiz ve pırıl pırıl çocukların, siz evlatlarımızın kötü duruma düşmesine kayıtsız kalamayız. Sakın bu geçici enerji ve zevk veren maddeleri denemeyin. Çok kısa sürede bağımlılık yapan bu maddeler yüzünden önce sağlığınızı, sonra ailenizi ve çevrenizi, ardından da hayatınızı kaybedersiniz.
Ağırlıklı olarak arkadaş tavsiyesi ile ve internet aracılığıyla denenen bu maddelere gençlerimiz kesinlikle itibar etmesin. Ve size bunları teklif edenleri okul yöneticilerinize ve kantinci büyüklerinize ihbar etmenizi bekliyoruz. Alo 147, uyuşturucu ihbar hattıdır, böyle durumlarda bu telefona da bilgi verilmelidir" dedi.

Teknoloji destekli eğitime talep

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de eğitimin ve okulların dönüşümü her platformda tartışılıyor.
Özellikle PİSA gibi uluslararası ölçme değerlendirme uygulamalarında listenin en alt sıralarında kalan Türkiye'de eğitim sistemi, okullar ve öğretmenlerin nitelik ve yeterliliği ciddi biçimde sorgulanıyor.
2014'te açılan Vizyon Kolejinin Microsoft ve Sebit Proje Okulu olarak tanıttığı teknoloji tabanlı eğitim modeli tüm dünyada yankı buldu.
Vizyon Koleji CEO'su Cem Arıtuluk, Türkiye'de özel okulların genellikle fiziksel ihtiyaca cevap vermeye odaklandıklarını, oysa nitelikli eğitim veren okul zincirlerine ihtiyacın arttığına dikkati çekti.

ADRESE TESLİM MESAJ

Değerli okurum emekli avukat Galip Us'un sözlerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sayın Us üç çeşit 'Horoz'un olduğunu söylüyor ve sıralıyor:
1. Kendi çöplüğünde öten Horoz 2. Her çöplükte öten Horoz (Parti değiştirip, eski partilerini eleştirenler için söylenmiş) 3. Ayağı b...k içine batmışken öten Horoz (Fransızlar için söylenmiş)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA