• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Annesinin sahnesinde tiyatro yapacak YUNUS KARAKAYA

Annesinin sahnesinde tiyatro yapacak

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2017, 00:00

2014 yılının Temmuz ayında hayata gözlerini yuman Çolpan İlhan'ın ilk sahne deneyimini Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yaşadığını biliyor musunuz?
İşin doğrusunu bende Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş sayesinde öğrendim. İsterseniz önce Çolpan İlhan'ın yolunun Sındırgı'ya nasıl düştüğünden kısaca bahsedeyim. İzmir'in ünlü avukatlarından Bedrettin İlhan (Günlük yaşamda kısaltılarak Bedri İlhan adını kullandı), ani bir kararla yazıhanelerini kapatıp kaymakamlığa başlayınca, üç çocuklu İlhan ailesi Karşıyaka'daki evlerinden çıkıp Anadolu yollarına düşer.
Babanın görev yeri Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde, Çolpan'ın bir karar vermesi gerekir. Ya İstanbul'a yatılı okula gidecek, ya da Sındırgı'da kalıp Attila Ağabeyinin sözleriyle "bir bakkalın oğluyla evlenecektir." Yatılı okulu seçen Çolpan İlhan, Kandilli Kız Lisesi'nin yolunu tutar.

SABIRSIZLIKLA BEKLİYORLAR

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Sadri Alışık ve Çolpan İlhan'ın oğlu Kerem Alışık'ı ilçeye davet etti. Yavaş'ın bu çağrısına olumlu cevap veren Kerem Alışık, önümüzdeki günlerde Sındırgı'ya gelerek annesinin ilk sahne aldığı yerde bir tiyatro gösteri gerçekleştirecek.
İlçenin büyük bir heyecan içinde olduğunu dile getiren Başkan Yavaş, "1940-44 yıllarında Attila İlhan ve Çolpan İlhan kardeşler babalarının ilçe kaymakamı olması sebebiyle Sındırgı'da ikamet etmişler. Sahne tozunu ilk yuttuğum yer Sındırgı halk evi sahnesi" diyor Çolpan İlhan.
Oğlu Kerem Alışık işte orada sahne alacak. Annesinin ilk sahne aldığı Halk Eğitim Merkezi'nde. Annesinin oturduğu evi görecek, belki de annesinin sınıf ve mahalle arkadaşları ile hasbihal etme imkanı bulacak. Kerem Alışık Beyle duygusal bir telefon görüşmesi yaptık. Sındırgı'yı annesinden çok dinlediğini, evinde o günlerin hatrına Yağcıbedir halısı bulunduğunu ve Sındırgı'da bulunmaktan ve annesinin ilk sahnesinde olmaktan büyük keyif duyacağını belirterek Sındırgılılara selamlarını iletti. Yani yakında Sındırgı'da tarihe yolculuk olacak" dedi.

ÖZEL İNSANLAR ESKİŞEHİR'İ GEZDİ

Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Çamlık Özel Eğitim İlkokulu Ortaokulu ve İş Eğitimi öğrencileri ve annelerine yönelik Eskişehir'e gezi düzenledi.
Günübirlik geziye 20 özel çocuk ve anneleri toplam 40 kişi katıldı. Eskişehir'in tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini yerinde gören özel çocuklar ve anneleri unutulmaz bir gün yaşadı. Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysun Tonel, özel insanlara ve çocuklara yönelik gezi programları düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA