• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Eğitimcilerin yönettiği ilçe YUNUS KARAKAYA

Eğitimcilerin yönettiği ilçe

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.11.2017, 00:00

Dün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Manisa ilçelerinde katıldığı toplu açılış ve temel atma törenlerinin Salihli etabına katıldım. Kent meydanında gerçekleşen törende Salihli'de 262 milyon TL'lik 66 projenin hayata geçirilmesine şahitlik etmiş oldum. Büyükşehir Kanunu Kapsamında 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimiyle Büyükşehir kapsamına alınan Manisa ve ilçelerinde görülen o ki Büyükşehir Kanunu çok kısa sürede anlaşılmış, kanunun getirdiği birtakım dezavantajlar kısa sürede avantaja çevrilmiş. 3,5 yıllık bir süre içinde Salihli'de yılların sorunu olan köprüler yapılmış, son derece modern bir spor salonu ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yapılarak Atatürk adı verilmiş, Türkiye'nin 7. Ege Bölgesi'nin 2. büyük atış poligonu tamamlanmış, devasa bir kapalı pazaryeri, 500 araçlık kapalı bir otopark, etrafında onlarca bedesten dükkanları, masal ormanı parkı, prestij caddeleri, büyük bir yağmur suyu kanal projesi, mahallelerde yapılan aile sağlık merkezleri ve muhtarlık binaları, paranın geçmediği gıda bankaları, gibi tam 66 proje hayata geçirilmiş.

ALANINDAKİ İLK YATIRIM

Her biri toplumun büyük bir çoğunluğuna hitap eden yatırımların içinde biri var ki bugüne kadar belki de bir belediyenin bu anlamda yaptığı ilk yatırım...
O da bir Fakülte binasının ilçeye kazandırılması ki, Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin ilk öğrencileri bu öğretim yılında eğitime başlamışlar bile. Salihli halkının, oda ve kuruluşların katkılarıyla kaba inşaatı tamamlanan ve bitirilmeyen fakülte binası Belediye Başkanı Zeki Kayda'nın girişimleri ve meclisten aldığı onay ile kısa bir sürede tamamlanarak eğitim öğretimin hizmetine sunulmuş.
Böyle bir eseri Salihli'ye kazandırmak belediye başkanı dostum Zeki Kayda'nın nereden aklına geldi derseniz? Cevap. Salihli'yi eğitimciler yönetiyor. Evet 160 bin nüfuslu Salihli'nin belediye başkanı Zeki Kayda yıllarını eğitime vermiş başarılı bir isim.
Müdürlüğünü yaptığı Endüstri Meslek Lisesi'nden binlerce öğrencinin diplomasının altında ve hayatında imzası var.
Başkan Kayda'nın ekibi de eğitimcilerden oluşmuş. Hal böyle olunca yatırımların da geleceğe yönelik olması kaçınılmaz.

ÜNİVERSİTE HAYALİ

Kayda'yla geçtiğimiz yıl yaptığımız mülakatta en büyük projelerinden birinin Salihli'ye bir üniversite kazandırılması olduğunu, adının da Salihli'nin kurtuluş günü olan Beş Eylül Üniversitesi olmasını hayal ettiğini söylemişti. Eğitimci başkan sanıyorum bunun ilk adımını attı. Fakülte binası tamamlandı, eğitime başladı, yerleşkenin adı da Beş Eylül Yerleşkesi oldu. Bu gidişle bir süre sonra Salihli'de üniversite kurulursa şaşırmamak gerekir.
Her fırsatta toplumun içine giren, herkesle çabuk iletişim kurabilen, "Hizmetimizin merkezine insanı aldık, felsefemiz, insanı yaşat ki devlet yaşasın" diyen, kendisine "Başkanım" yerine "Hocam" denmesinden hoşlanan Başkan Kayda, bir öğretmenin bütün özelliklerini taşıyor ve yönettiği ilçeye artı değer katmaya devam ediyor. Ben de bu vesileyle başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, yarınlarımızı şekillendiren tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyor, tüm öğretmenlerimize sağlıklı, mutlu, başarılı ömür, ebediyete intikal edenlere de Allah'tan rahmet diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA