• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Koltuğunda oturmayan CHP’li başkan YUNUS KARAKAYA

Koltuğunda oturmayan CHP’li başkan

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.12.2017, 00:00

Yıllardır bu işi yaparım, belediye başkanları ve meclis üyelerinin yurt dışına düzenledikleri inceleme gezilerinde gördüklerini hayata geçirdiklerine hiç şahit olmadım. Belki gerçekten inceleme için gidip bunu kendi bölgelerinde hayata geçiren belediye başkanları olmuştur, onları tenzih ederim.

REKOR KİMDE?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'li bir belediye başkanının 2,5 yılda 185 kez ülkeden çıkış yaptığını ve 557 gün yurt dışında kaldığını açıkladı.
Soylu, 2014 yerel seçimlerinden sonra, izin şartı uygulamasının başlatıldığı 15 Ekim 2016 tarihine kadar yurt dışına çıkışta rekor kıran ilk 10 belediyenin de CHP'li olduğunu vurguladı. AK Partili milletvekillerinin "isimleri açıklaması" yönündeki ısrarlarına rağmen, Soylu bu belediye başkanlarının kimler olduğunu söylemedi. Soylu, yurtdışına çıkan belediye başkanlarından ilk sırada yer alan CHP'li bir başkanın 2,5 yılda 185 kez ülkeden çıkış yaparak 557 gün yurtdışında bulunduğunu kaydetti.
İkinci sıradaki CHP'li başkanın 334 gün, üçüncü sıradaki CHP'li başkanın ise yine iki buçuk yılda 274 gün yurtdışında kaldığı bilgisi verildi. Soylu, izin şartının getirilmesinden sonra ise AK Partili 347 belediye başkanına izin verildiğini, 347 başkanın toplam bin 388 gün yurtdışına gittiğini, izin verilen CHP'li 165 belediye başkanının 610 gün, MHP'li 48 belediye başkanının ise toplam 188 gün yurtdışında bulunduğunu kaydetti.

MAKAMINDA ARADA BİR OTURMUŞ

CHP'li Edirne Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, 557 gün ile rekoru elinde bulunduran isim. Edirne Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Orman Kıran ise 334 gün ile ikinciliği elinde bulunduruyor. Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ise listede 3. sırada yer alıyor.

NEDENİ KUMAR MI?

CHP'li belediye başkanlarının Bulgaristan'ın Svilengrad şehrine sık sık gittiği ve kumar oynadıkları öne sürüldü. Söz konusu başkanların rahat rahat Bulgaristan'a gidebilmenin yolunu da kardeş şehir projesiyle aştıkları belirlendi. Her hafta Bulgaristan'a giden bu başkanların kendilerine Bulgaristan'dan bir kardeş şehir seçtikleri öne sürüldü. Bakalım CHP Genel Başkanı bu konuya nasıl bir açıklama getirecek.
Almaç uyardı
Sanayi sitesi esnafı İzmir Demir İşleri Odası Başkanı Atilla Almaç'ın uyarılarını aman kulak ardı etmeyin.
Sanayi sitelerinin kaldırılacağı yolundaki iddialarla ilgili olarak başkan Almaç, esnafın içini rahatlatan bir açıklama yaparak, kötü niyetli kişilerin sözlerine kanılmamasını istedi. Bazı şahısların kurdukları kooperatiflere ortak bulmak için esnafı dolaştığına dikkat çeken Almaç, "İzmir büyüyor.
Evet, kentin yeni sanayi sitelerine ihtiyacı olabilir. Mevcut sitelerin kent içine sıkışması da olasılık dahilinde.
Yerleşim yerleri içinde kalan sitelerin gelişme imkanı olmaz, verimli çalışamazlar. Bu durumda yeni projeler hayata geçirilebilir ama böyle durumlarda bile kimse mağdur edilemez, zorla hiçbir şey dikte edilemez.
Kimse endişe etmesin" dedi.
Almaç, "Odamıza konu ile ilgili devletin hiçbir mevki ve makamından herhangi bir evrak gelmemiştir. Dolayısıyla esnafın huzurunun bozulmasına gerek yok, sosyal medyada yayınlanan her şeyin doğru olmadığı bilinmelidir" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA