• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Denizlerimiz ölüyor dünyamız yok oluyor YUNUS KARAKAYA

Denizlerimiz ölüyor dünyamız yok oluyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.12.2017, 00:00

Hep merak etmişimdir: Dünyada 6 milyar küsur insan var. Peki bu kadar insanın tuvalette yaptıkları nereye gidiyor? Kanalizasyonlarla denizlere, göllere ve toprağa karışan bu atıklar daha verimli nasıl kullanılır? Bu merakımı sağolsun, değerli dostum İpek Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin de kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan DECSAV Baş Danışmanı Hasan Basri Şenal giderdi. Okyanuslardaki kirlilik yüzeyinin 22 cm'yi geçtiğine, denizlerin öldüğüne dikkat çeken Şenal, "Denizlerimiz ölüyor, dünyamız yok oluyor.
Kanalizasyon atıkları yerinde bertaraf edilmeli" dedi.
Şenal, bu konudaki projeyle ilgili şunları söyledi: "Kanalizasyon sularını ısıtma ve damıtma yöntemi ve yüzde 3 kayıpla saf suya dönüştüreceğiz.
Çıkan su ile park ve bahçeleri sulayacağız, hatta banyo sularında kullanacağız.
Elde edilen buhar ile elektrik üreteceğiz.
Üretilen elektriği de belediyeye geri vereceğiz. Aynı zamanda artakalan buhar evlerde ısınmada kullanılacak. Diğer bir taraftan da kanalizasyonlar gaz üretir, biliyorsunuz.
Bu gaz da ayrıştırılınca 20'nin üzerinde paha biçilemeyecek maden (alüminyum, bakır, çinko, nikel vs.) saf halde elde edilebiliyor. "

Mutlu insanlar şehri Altıeylül

Zekai Kafaoğlu'nun Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olması sebebiyle boşalan Altıeylül Belediye Başkanlığı görevine seçilen Hasan Avcı, kısa sürede hemşerilerinin sevgisini kazanmış. Daha önce Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Avcı, evli ve 3 erkek çocuk babası. Avcı "Attığımız her adımda "Mutlu İnsanlar Şehri Altıeylül' anlayışımızı pekiştirmeyi temel ilke olarak göz önünde bulunduruyoruz" diyor. Benden duymuş olmayın ama, Başkan Hasan Avcı'yı siyasette parlak günler bekliyor.

Türk lezzetlerini tatacaklar

Türkiye'nin dünyadaki popülaritesinin artmasıyla birlikte, yabancılar mutfağımıza da büyük ilgi göstermeye başladı. Eskiden sadece "şiş-balık" konseptiyle dünya vitrinine çıkan Türk mutfağı, şimdilerde değişik lezzetlerle damak tadına düşkün dünya insanlarının hayranlığını kazanmaya başladı.
Türkiye'nin en büyük etli ekmek zincirlerinden biri olan Konyalı Ahmet Usta, 26. şubesini Bahreyn'in Başkenti Menâm'da görkemli bir törenle açtı.
Konyalı Ahmet Usta lokantalar zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı M. Zeki Bulut "Anadolu mutfağının Ortadoğu'da ciddi bir karşılığı var" dedi. Bulut, 2018 yılının Şubat ayında ise Katar'da önemli şubelerinden birini açacaklarını söyledi. Zeki bey ve ekibi bir tebriki hak etmedi mi sizce?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA