• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu işten pirelendim YUNUS KARAKAYA

Bu işten pirelendim

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2018, 00:00

Urla Belediyesi'nde 2017 yılının son günlerinde bir skandal patlak verdi.
İddiaya göre İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yılbaşı hediyesi olarak bırakılan çikolata paketinin içinden 2400 dolar çıktı. Patlak veren skandal sonrası Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın talimatıyla olay derhal tutanak altına alınmış ve bu tespit Hukuk İşleri Müdürlüğü kanalıyla Urla Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilmiş olup, ayrıca kurum içi idari inceleme de başlatılmış.

PİRE OLAYINI HATIRLAYIN

Aylar önce bir yazı kaleme almıştım, Urla Belediyesi İmar İşleri'nde vatandaşların işlerinin aksadığını, bu aksaklıklara bahane olarak bir kedinin arşiv odasında yavruladığını, ortaya çıkan pireleri yok etmek için ilaçlama yapıldığı öne sürülmüştü.
Ama nedense bazı insanların işleri ise nedense hiç aksamıyordu.
Her şeyi kanunlara uygun olan yakın bir dostum bu duruma isyan ederek beni aramıştı "İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde bir dolaplar dönüyor" diye uyarmıştı. Ama ben nedense inanmamıştım.
Çünkü arşivdeki ilaçlama olayının etkisi aylarca sürmüştü.
Şimdi düşünüyorum kedi ve pire olayı bu kirli çarkın bir şifresi mi?
Çünkü 2400 dolar hediye eden bir kişi belediye bürokratlarından cesaret almasa böyle fütursuzca davranamazdı.
Bu çark uzun süreden beri dönüyor olacak ki, bu mükellef duruma ayak uydurmuştur.
Balık baştan kokar hesabı İmar İşleri Müdürü, onun bağlı bulunduğu belediye başkan yardımcısı kimse onların görüşlerine de başvurulmalıdır?
Olayı kimse basite indirgemeye çalışmasın, zaman gösterecek, olayın ardından kimler çıkacak kimler, bekleyip görelim.

İŞÇİLERİN YENİ YILINI KUTLADI

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 2017 yılının son iş gününde mesaiye hazırlanan işçilerle kahvaltıda bir araya gelerek yeni yıllarını kutladı.
Başkan Yardımcısı Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Emiştekin ile birlikte Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesine giden Başkan Kayda, sabah mesaisine hazırlanan işçilere sürpriz bir ziyaret yaparak hem yeni yıllarını kutladı hem de çalışanlara yılbaşı hediyesi dağıttı.
Salihli Belediyesi'nin tüm çalışanlarıyla birlikte büyük bir aile olduğunu vurgulayan Başkan Kayda, "Sevgili mesai arkadaşlarım, hep birlikte Salihli'mize hizmet ediyoruz. 2017 yılının son iş gününde sizlerle birlikte olmak istedim" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA