• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gözler lokantacıların kongresinde YUNUS KARAKAYA

Gözler lokantacıların kongresinde

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.01.2018, 00:00

İzmir'de esnaf odaları genel kurullarını gerçekleştirmeye başladı. Lokantacılar Odası'nın son derece renkli geçmeye aday genel kurulu da bu pazar, ayın 7'sinde.
Yarışa, odanın 16 yıllık başkanı Aykut Yenice ile onun yönetiminde 8 yıl başkanvekilliği yapmış eski yönetici Doğan Kılıç'ın yanı sıra genç aday Alpay Okyay giriyor.
Okyay'ın iddiası oda yönetimine yeni bir soluk getirmek ve farklı bir yönetim tarzı sergilemek. 2 yıldır azimle çalışan ve camiada hayli ilgi gören Okyay'ın sloganı 'Biz bu işi daha iyi yaparız'.
İşi kişiselleştirmeden eleştiri yapan Okyay, odanın kurucusu Adil Müftüoğlu'nun torunu. Dedesinin manevi mirası olan odanın düştüğü kötü durum üzerine aday olduğunu söyleyen Okyay, Aykut Yenice'den daha çok çalışarak sektöre daha iyi hizmet vereceğini belirtiyor.
Alpay Okyay, zengin gayrimenkullerin satılmasına rağmen odada büyük maddi sıkıntı yaşandığını, üyelerin sorunları ile ilgilenilmediğini savunuyor. Yemek kartlarındaki sıkıntıya da dikkat çeken Okyay, Yenice'nin büyük iddialarla gündeme getirdiği Gusto Kart projesinin de hayal kırıklığı yarattığını ifade ediyor.

YENİCE İLE İLGİLİ İDDİALAR

Yenice'nin bugüne kadar medyada ve sahada defalarca dile getirilen eleştirilere cevap vermemesi kafalarda soru işareti oluşturuyor. Okyay'ın bu soruları kongrede de dile getirmesi bu kez Yenice'nin kürsüden yanıtlaması bekleniyor.
Lokantacı esnafı önündeki 4 yıl mesleki sorunlarının sürüp sürmeyeceğine verecekleri oylarla karar verecek.
Foça'da seçim heyecanı
Seçim heyecanı yaşanan bölgelerden biri de Foça Esnaf ve Sanatkarlar odası. Başkanlık yarışı için şu ana kadar üç adayın ismi geçiyor. Seçimler de mevcut başkan Ahmet Koldaş, Foça Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Recep Diker ve Sedat Özdemir'in adı geçiyor.
Başkan adaylarından Diker'in çeşitli görevlerde bulunduktan sonra artık tecrübesini artık Foça esnafının sorunlarına çare bulmada değerlendirmek için aday olduğu dile getiriliyor. Diker, "Foça esnafının birikmiş çok sorunu var.
Ben ve yönetimde görev alacak deneyimli arkadaşlarım ihtiyaç halinde kullanmaya hazır bir çekicisi olan, bir hukuk birimi olan, sağlık kurumları ve arkadaşlarımızın çeşitli maddi ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak kurum ve kuruluşlarla özel anlaşmalar yaparak kolaylıklar sağlayan bir oda olmak istiyoruz" dedi.

SAKLI CENNET BELEVİ'YE KIYMAYIN

İzmir'in en güzel göllerinden birisi olan Belevi Gölü adeta yeryüzündeki saklı bir cennet. Ama nedense buranın değerini bir türlü anlayamadı insanlar.
Bu güzel gölün kenarındaki kır bahçesi hakkında çeşitli iddialar var. Çevre İl Müdürlüğü ve belediyenin ruhsat vermemesi ve yıkım kararı almasına rağmen sorun çözülememiş. Bölge sakinleri gölün yarıya kadar kayalarla doldurulmasından üzüntü duyuyor. Bu arada Belevi yolunu genişletme çalışmaları sırasında gölün bir kısmının yok edileceğini iddia eden vatandaşlar, "Bu gölün müthiş bir kuş ve bitki florası var. Tamam, yol olsun ama bu göle kıymasınlar" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA