• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Devlet nedir bilir misiniz? YUNUS KARAKAYA

Devlet nedir bilir misiniz?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2018, 00:00

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstermeyeceğini belirterek, "MHP cumhurbaşkanlığı seçiminde, Yenikapı ruhuyla hareket ederek, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır" dedi. Bu açıklama CHP'lileri çok rahatsız etmiş anlaşılan.
Durumdan vazife çıkaran CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP ve Devlet Bey hakkında küstahça açıklamalarda bulunmuş.
Sen önce PKK'ya sırtını dayayan CHP'li vekillerinden hesap sor. Ondan sonra bir abdest al MHP ve Bahçeli'nin adını öyle ağzına al. Yoksa maazallah çarpılırsın.
CHP'lilerin derdi koltuk, Devlet Bey'in derdi vatandır. Siz vatansız yaşayabilecek bir yer bulur sığınırsınız ama Türk Milliyetçileri kanının son damlasına kadar vatanını savunur.

YOL VE DAVA ARKADAŞI KİM?

Gelelim eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve onun gibi düşünenlerin vefasızlığına.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleriyle belki de rüyalarında dahi göremeyecekleri Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı, Bakanlık ve çeşitli mevkilere gelen sözde dava adamlarının vefasızlığını görüyorsunuz değil mi?
Yol arkadaşıyız deyip Erdoğan'ı arkadan vurmaya çalışanlar, ilk fırsatta davaya ihanet etmeye hazır olanlar, sizin göstermediğiniz cesareti büyük devlet adamı Devlet Bahçeli, milletine, devletinine ve vatanına olan sevdasını bir kez daha gösterdi.
Sizce gerçek yol ve dava arkadaşı kim?
Pirus zaferi!
CHP İzmir İl Teşkilatı yeni yönetimini hafta sonu seçti. Ama alınan sonuç nedense birçok CHP'liyi memnum etmemiş.
CHP'nin önemli ve etkin isimlerinden biri olan dostumdan kongreyi değerlendirmesini rica ettim. Dostum, çıkan sonucu Pirus zaferi olarak gördüğünü söyledi.

PEKİ, PİRUS ZAFERİ NE ANLAMA GELİR?

Pirus zaferi, yıkıcı büyüklükte kayıplar pahasına kazanılan bir zafer. Kazanılan zaferin verilen kayıplardan sonra anlamsız hale gelmesini ifade eder.
CHP'li dostumun kongre değerlendirmesi ise şöyle; İş, aş, makam vaatleriyle sadece kongreyi kazandı, ya gelecek!
Örgütün duyarlı, emekçi vefalı insanları mutsuz. CHP karpuz gibi ikiye ayrıldı.
Aziz Bey giderken (aday olmayacak) İzmir'i dizayn etsin gelecekteki belediye başkanlarını belirlesin diye topa bu kadar hızlı girdi. Ama bir şey daha yaptı. Eleştirilen tarafı olan aynı dar kadrodan çıktı.
Ekibinden birçok kişiyi devre dışı bıraktı.
Yeni yüzler de yaptı. Bir taraftan avantaj diğer taraftan eski ekibi küstürdü. Gerçek olan Genel Başkan'da da MYK'da da Aziz Bey yok. Ama bir şey diyemiyorlar çünkü büyükşehir büyük bir güç. Karşılarına almak istemiyorlar.
Büyük ihtimal seçimler yaklaştığında teşekkür edip vekillik teklif edecekler.
Ama o güne kadar örgütte zayıflama hüsran kopmalar yaşanabilir. Kariyer planı zayıflayanlar kenara çekilir. O yüzden yeni bir taktik yapıp sahte de olsa kucaklayıcı, toparlayıcı bir yola girmesi lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA