• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de Hazinedar çözümsüzlüğü YUNUS KARAKAYA

CHP’de Hazinedar çözümsüzlüğü

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.01.2018, 00:00

CHP'li İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken kafalardaki bazı soru işaretleri de cevap bekliyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hazinedar'ı politik çıkarları uğruna savunma çabası içine girse de. Yıllar önce kendisine sunulan raporu sümenaltı edip etmediği hakkında net bir açıklama yapamıyor.
Peki o raporda neler vardı? Burada izniniz olursa CHP'nin katıksız savunucusu Sözcü Gazetesi'nde yer alan bir haberi paylaşmak istiyorum. 10 Ağustos 2016 tarihinde Başak Kaya imzalı haberde şunlar yazıyor: Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkında CHP'nin vereceği kararda sona gelindi. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz günü Parti Meclisi toplantısında Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi için MYK raporu hazırlanması talebi 44 oyla kabul edilmişti. Darbenin ardından konu askıya alınmıştı ancak Hazinedar hakkında FETÖ ile mücadele kapsamında yurt dışına çıkış yasağı getirilmesi tartışmaları yeniden alevlendirdi.

GEREKÇELER...

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ve milletvekilleri İlhan Cihaner ile Bülent Kuşoğlu, 1 Kasım seçimleri öncesinde hazırladıkları raporu Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) sunmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise Başkan Hazinedar hakkında 'ihraç çağrısı' yapmıştı.
Hazinedar'ın partiden atılması gerektiği görüşü kulislerde sık sık dillendirilse de MYK, Hazinedar'ı disipline sevk etmedi. Tüzüğün 68. maddesi gereği, belediye başkanları parti suçu oluşturan eylemleri hakkında MYK'nın istemi üzerine Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilebiliyor. Hazinedar'ın FETÖ suçlamasından aklansa dahi darbe karşıtı toplantılarda Dombra müziği çalması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı bandoyla karşılaması, umre dönüşü belediye işçilerine havaalanında kendini karşılatarak alkışlatması, ağaç kesimi yapması, Ihlamur Parkı'nın imara açılması gibi gerekçelerle partiden ihracı talep ediliyor. Belediye başkanları seçimle geldiği için partisinden ihraç edilse de bağımsız olarak görevlerine devam edebiliyor.

CHP'LİLER ŞİKAYET ETTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Hazinedar'a ilişkin, "Bu belediye başkanını sizin kendi milletvekilleriniz şikayet etti" iddiasında bulundu. Dağ, AK Parti Buca İlçe Başkanlığı Göksu, Yeşilbağlar ve Fırat Mahalle Temsilciliği açılışında yaptığı konuşmada, "Belediye başkanlarına sahip çıkmayan, onların kiminle nasıl, ne tür ilişki içinde olduğunu bilmeyen bir CHP var.
Bu belediye başkanını sizin kendi vekilleriniz şikayet etti. Şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı hamleye şimdi tepki koyuyorlar. Bu belediye başkanına sizin kendi içinizdeki milletvekili 'Yapma yeter artık. Bu kadar yolsuzluk olmaz. Bu kadar FETÖ ile ilişkide olunmaz. İçişleri Bakanlığı bu belediyeye el koysun' dedi. Şimdi görevden alınınca Kılıçdaroğlu soluğu Beşiktaş'ta aldı. Biz Beşiktaş'ı çok severiz.
Ama Beşiktaş'ta senin gibi bir futbolcuya ihtiyaç yok. Böyle transferlere girmeye de hiç gerek yok" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA