• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uzun yaşayanların şehri YUNUS KARAKAYA

Uzun yaşayanların şehri

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.02.2018, 00:00
Afrin ilerleyişini sürdüren TSK ve ÖSO birlikleri dün 6 köy birden aldı. Duraklı, Karri, Şerbanlı, Şedya, Divan Fevkani ve Harab Summak köylerini teröristlerden temizleyen birliklerimiz Şeyh Hadid ve Raco arasındaki bölgeyi tamamen ele geçirdi

Yolumuz bu sefer Ege'nin her geçen gün gelişen ve büyüyen şehirlerinden birisi olan Aydın'ın Nazilli ilçesine düştü. Dağlarından yağ, ovalarından bal akan, şükreden, huzurlu insanların yaşadığı bir yer olarak kayıtlara geçen Nazilli, bilimsel araştırmalara bile konu olmuş bir şehir. Araştırmayı yapan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan "100 bin nüfuslu bir yerde 100'lü yaşlarda bu sayıda yaşlı, bir Okinawa'da bir Nazilli'de var" şeklinde tarihe not düşmüş.

İDEAL ŞEHİR

Nazilli'de yaşayanlar gerçekten çok şanslı.
Çünkü Nazilli aşığı, gecesini gündüzüne katan Haluk Alıcık gibi bir belediye başkanları var. Birde yönettiği şehrin kalkınması, gelişmesi için Belediye Başkanı, Sivil Toplum Örgütleri, siyasi parti temsilcileri, ekonomi çevreleri ve halk ile omuz omuza vermiş olan İbrahim Küçük gibi bir kaymakama sahipler. Ziyaretim sırasında Kaymakam Küçük ile makamında uzun uzun sohbet ettik. Bu sohbet sırasında İbrahim Bey'den edindiğim bilgileri önümüzdeki günlerle sizlerle paylaşacağım ama öncelikle Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ile beraber yaptığımız şehir turuyla ve ilçe halkının görüşlerini paylaşmak istiyorum.

NAZİLLİ BÜYÜYOR

Nazilli, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çok önem verdiği şehirlerinden biri. Bunu boşuna söylemiyorum Atatürk önem vermeseydi bu ilçeye Türkiye'nin ilk basma fabrikasını kurar mıydı?
MHP ile ilçe başkanı Haluk Bey, bir zamanlar 2500 olan parti oylarını, önce 33 bine, sonra 42 bine çıkarmış. Bunu nasıl başardığını merak ettim ama halkın içine çıkınca anladım ki, MHP'nin oyları boşu boşuna bu kadar artmamış. Başkan halkı bağrına basmış, halk da başkanı. Üstüne üstlük birde hizmetler eklenince MHP oy patlaması yaşamış. Peki, Haluk Başkan neler yapmış satır başlarıyla sizleri bilgilendirmek istiyorum, detaylarını daha sonra yazacağım. Bir İnci: Aydın'ın en büyük projelerinden birisi. İlk ve tek karma proje.
Hangarlar: Nazilli Kaymakamlığı, TCDD ve Nazilli Belediyesi işbirliği ile TCDD'ye ait kullanılmayan hangar binaları restore edilmiş ve cafe olarak ilçe halkının hizmetine sunulmuş.
Menderes Et ve Balık Restoran: Nazilli Bozdoğan Yolu tarihi Menderes Köprüsü'nün en başındaki 10 dönüm arsa üzerinde bulunan mevcut yapı belediye tarafından yeniden düzenlenmiş. 600 kişi kapasiteli olarak hizmete sunulmuş.
Yıldırım Demirören Spor Tesisi: Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in adını taşıyan tesis içerisinde 6 adet çim saha, 2 sentetik saha,2 kamp tesisi Türk Hizmetine kazandırılmış. Ama Nazillilerin Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i adının verildiği tesisleri görmesi için ilçeye bekliyor. Naz kent:
Nazilli Belediyesi mevcut piyasa koşullarında ev sahibi olamayan vatandaşları ev sahibi yapmak amacıyla Naz Kent projesini hayata geçirmiş. DEVAM EDECEK...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA