• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Öncü olmak güzeldir YUNUS KARAKAYA

Öncü olmak güzeldir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.03.2018, 00:00

Bir gruba, bir topluluğa önder olmak, öncülük etmek ve topluluk içerisinde saygınlık kazanmış olmak gerçekten ayrı bir gururdur. Türk medyasının asırlık çınarı Yeni Asır Gazetesi birçok olayla olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda da farkını gösteriyor.
Bölgedeki haber kaynaklarından aldığı bilgileri okuyucularıyla paylaşan Yeni Asır, bugünlerde gerek yazılı, gerekse görsel medyanın bahsettiği Hilal taktiğinin TSK tarafından uygulamaya konulacağını operasyonun başladığı ilk günlerde okuyucularına duyurmuştu.
Aradan günler geçti ve TSK, binlerce yıldır zafer getiren hilal taktiğini Afrin'de de uygulamaya koydu.

Birlikten kuvvet doğar

Devlet arazileri ve meraları ücretsiz kiralanacak. Ülkemizde mera ve otlakların hayvancılıkta daha verimli kullanılmasına yönelik yeni bir çalışma başlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 2018 yılında hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlara yönelik Milli Tarım Projesi kapsamında değerlendirmeye aldığı yeni projelerle güzel bir olaya imza atmıştır.
Ülkemizde hayvancılık yapan binlerce vatandaşın en büyük sıkıntılarından biri olan mera otlak sorununa çözüm bulacak bir proje. Bu bağlamda İzmir İl Mera Komisyonu Başkanlığı'nda Menderes, Bayındır ve Tire'de bulunan mera ve otlakların kiralanması için ihaleye çıkıldı. Ancak Tire başta olmak üzere bazı ilçelerde yapılacak ihalelerle ilgi bazı iddialar geliyor kulağımıza. Başta İzmir İl Tarım Müdürlüğü, İzmir İl Mera Komisyonu Başkanlığı, AK Parti İzmir Milletvekilleri ve İl ve İlçe Başkanları bölgede bulunan belediye başkanları olmak üzere köylünün kafasında oluşan soru işaretlerini gidermek için proje ve ihale şartlarını iyi anlatmalı.
Bu arada bölgede bulunan Tarım Kredi Kooperatifleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve köylüler birlik içinde ihaleye girip mera ve otlakları da kiralayabilirler.

Efe mi, ağabey mi?

Biliyorsunuz Aydın deyince ilk akla gelen "Efe" olur. Ama ben bildiğiniz Efe'den bahsetmeyeceğim. Ben Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'dan bahsedeceğim. İlçe halkı ona Efe demek yerine abi demeyi tercih ediyor.
CHP Eski Milletvekili Başkan Özakcan, çalışmalarıyla bazı kesimleri kıskandırsa da o doğru bildiği yoldan ayrılmayan bir isim olarak tanınıyor.
Özakcan, "Kurumlar, kurumsal yapılarına uygun olarak çalışmalarını belli bir disiplin içinde yaparlar. Kurumsal farklılıklar çalışma süreçlerinde ortaya çıkar ve yönetimdeki kalitenin düzeyi kurumsal işleyişte kendini gösterir. Biz halkın içinden gelen, insana, doğaya, çevreye ve değerlere saygıyı esas alan bir anlayışın temsilcisiyiz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA