• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başkan neden isyan ediyor? YUNUS KARAKAYA

Başkan neden isyan ediyor?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2018, 00:00

Son günlerde CHP'li ilçe başkanları yaşanan gelişmeler karşısında isyan etmeye başladı. Başkanlar kimi zaman İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na, kimi il başkanına, kimi de partili vekillere isyan ediyor. Yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen, göreve geldiği günden bu yana Bayraklı'nın gelişmesi için yoğun çaba sarf eden Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kendi doğru bildiği yoldan ayrılmayan bir isim.

SINDIR'A TEPKİ GÖSTERDİ

Partiden gelen tepkilere rağmen ilçe halkının menfaatlerini gözeterek çalışan Karabağ, CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın Özkanlar Pazaryeri meselesini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na taşımasına tepki gösterdi.
Karabağ, "Hasan Karabağ durduk yerde bu pazarı niye kaldırdı" diyorlar. Böyle bir şey söz konusu değil.
Özkanlar Pazaryeri, 2012'den beri süren bir hukuki mücadele. Bir vatandaşın açtığı dava ve mahkeme kararıyla, Danıştay'ın da onayıyla kaldırıldı. Biz de başka yer bulamadık. Parkları, sosyal tesisleri bozup pazaryeri yapamazsınız. Bornova sınırındaki viyadüğü önerdik. Bornova Belediye Başkanımız da o konuda biraz savunma yapıyor. Anlaşılırsa oraya taşınır.
Mahalle arası pazarlar akıl işi değil.
Benim bu işi keyfi kararla yapmadığım, zaruretten doğduğu biliniyor. Türkiye'nin bu kadar sorunu varken Özkanlar Pazaryeri'ni Genel Başkan'a taşıyanları buradan esefle kınıyorum" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda yeniden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek tebriklerini iletti. Geçirdiği operasyondan dolayı geçmiş olsun dileklerini de bildiren Arslan, Çiğli'deki yapımı süren projelerle ilgili bilgi verdi ve açılış için Kılıçdaroğlu'nu ilçeye davet etti.

SINDIRGI'NIN DEĞERLERİ POSTA PULUNDA

Sındırgı Belediyesi ve PTT işbirliği ile Sındırgı'ya ait değerler posta puluna işlendi. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri ile şehir logosu, tarihi kemer köprü, yağcıbedir halıları ve Türkiye'nin tek canlı dikitleri Hisaralan dikitleri farklı pullarda yer alıyor.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Termal turizm ile büyüyen ilçemizin varoluşu ile alakalı kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak adına böyle bir proje gerçekleştirdik. Öncelikle şehir logosu oluşturmuştuk. PTT başmüdürlüğümüzle bir tasarım yaparak artık posta pullarında da ilçemizin değerlerini yerleştirmek ve herkes tarafından bu değerlerin görülmesini istedik. Artık değerlerimiz posta pulları ile her yere ulaşacak" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA