• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Elektrik fabrikası meselesi YUNUS KARAKAYA

Elektrik fabrikası meselesi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.04.2018, 00:00

İzmir'de yıllardır atıl durumda bulunan Alsancak'taki tarihi Elektrik Fabrikası'nın arazisiyle birlikte satılması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ilan verilmesiyle birlikte bir yaygara aldı başını gitti. Şehrin "İstemezük"cüleri başladı yine satışa karşı çıkmaya.
Bundan cesaret alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, satışa çıkarılan tarihi fabrika konusunda, "İzmir endüstri tarihinde çok önemli yeri olan bu yapıyı restore ederek kent yaşamına kazandırmak için Özelleştirme İdaresi'ne iki kez talepte bulunduk, ancak hiçbir yanıt alamadık" şeklinde açıklama yaptı. Hatta Kocaoğlu, belediye olarak 11 Ağustos 2016 ve 20 Ocak 2017 tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na yazı yazarak Tarihi Elektrik Fabrikası'nın kente kazandırılması için tahsisini istediklerini söyledi.

İHALE ERTELENDİ

Ama bu yazıdan ve müracaattan Aziz Bey'in kendisi dışında kimsenin haberi yokmuş. Neyse AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve diğer milletvekilleri daha sonra devreye girerek satış ihalesinin ertelenmesini sağladı.
Konak ilçesi Umurbey Mahallesi'ndeki 10 bin 720 metrekare yüzölçümlü taşınmaz ve üzerindeki yapılara ilişkin satış ihalesinin geçici teminat tutarı 1 milyon lira olarak açıklandı. İhale şartnamesi bedeli 1000 lira olarak belirlenirken son teklif verme tarih ve saati 03 Mayıs 2018 günü saat 17.00 olarak duyuruldu.
Şimdi bakalım İzmir'de kimler buraya talip olacak, Büyükşehir Belediyesi ihaleye girecek mi? Yoksa "Armut piş, ağzıma düş mü' diyecek?
Murat Koç ne mesaj verdi?
MHP 25. Dönem İzmir Milletvekili Murat Koç TV'den ekranlarında Ufuk Türkyılmaz'ın hazırlayıp sunduğu "Çapraz Sorular" programına konuk oldu. Benim de zaman zaman katkıda bulunduğum programda Koç ile hem MHP'nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'i ölümünün 21. yıldönümünde andık hem de Türkiye ve İzmir'i konuştuk. Ama ben yazımda sizlere Koç'un İzmir ekonomisi için verdiği mesajlardan bahsedeceğim.
Türkiye'nin en çok araba ihraç eden ülke olarak anıldığına dikkat çeken Koç, "Fakat bu arabaların tüm parçaları yurt dışında üretiliyor, burada montajı yapılıyor ve ihraç ediliyor. Ben bunun yerine yüzde 100 yerli otomobil üretelim diyorum. Daha önceki günlerde de Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'dan 'Yerli otomobil fabrikasını Bergama-Dikili- Kınık-Aliğa Havzasına kurun' diye tüm İzmirliler adına talepte bulunmuştum.
Bu isteğimizin arkasında tüm Ticaret ve Sanayi odaları ile STK'ların durmasını istiyorum. Böylelikle o ilçelerimizde yaşayanlar iş için evlerinden kilometrelerce uzağa gitmeyecekler. Ayrıca limanlarımız daha etkin kullanılacak. Dikili- Bergama- Kınık-Aliağa Bölgesinde üretilen arabanın kolaylıkla, daha az ulaşım masrafıyla ihracatını yapabileceğiz. Yerli otomobil fabrikası İzmir'e gelir ve 2019 yılına kadar İzmir'e vaat edilen 35 proje de tamamlanırsa İzmir büyük ölçüde kalkınmış olacak" diye konuştu.
Murat Bey'i yakından tanırım.
Söz konusu vatan ve İzmir oldu mu siyaseti bir kenara bırakır ve taşın altına elini değil, gövdesini koyar.
İzmirli Belediyeler, sivil toplum örgütleri Murat Koç'un ortaya koyduğu projeleri asla görmemezlikten gelmemeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA