• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu İzmirlilere hakaret etti YUNUS KARAKAYA

Kocaoğlu İzmirlilere hakaret etti

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.04.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Foça merkez ve Gerenköy'de gerçekleştirdiği iki açılış töreninde "Havuçlu" gönderme yapmış.
Başkan Kocaoğlu, yıllardır bekletilen, sadece seçim dönemlerinde ortaya çıkan Halkapınar-Otogar metrosu ile Körfez Geçişi projelerini "İzmirlilere uzatılan iki havuç" olarak tanımlamış.
Peki Havuç uzatma olayının temeli nedir? Nerden gelir, isterseniz bunu anlatayım size.
Eskiden Anadolu'da eşeği daha verimli çalıştırmak için uygulanan bir sistemdir "havuç" uzatma olayı. "Bir değneğin ucuna ipi bağlayın ve ipin ucuna da havucu bağlayın. Bu değneği elinize alıp eşeğin üzerine binin ve ipin ucundaki havucu eşeğin gözünün önünde sallandırıp eşeği istediğiniz yere doğru yönlendirin. Eşeğin sizin istediğiniz yere hiçbir zorluk çıkarmadan geleceğini göreceksiniz." Şimdi Aziz Bey "Havuç" uzatma olayından bahsederken İzmirlileri o dünyanın en güzel gözlü hayvanı olan eşeğe mi benzetti?

KAVGA İLE BESLENİYOR

Başkan Kocaoğlu, kendi başarısızlıklarını nedense kavga siyasetiyle örtbas etmeye çalışıyor. İktidarla kavga ediyor olmazsa kendi partisinin milletvekilleriyle tartışıyor.
Yetmezse CHP'li belediye başkanlarını hedef tahtasına koyuyor. Eskiden Bornova Belediye sınırları içerisinde olan ve daha sonra yeni kurulan Bayraklı Belediyesi sınırları içerisinde kalan Özkanlar Pazaryeri'nin kaldırılması meselesini biliyorsunuz.
Aziz Bey sorunun çözümüne destek olmak yerine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper'i suçluyor. Karabağ'ı kaçak dövüşmekle suçlayan Kocaoğlu'nun esas kendisi "Tavşan'a kaç tazıya tut" diyor. Yoksa Bornova ve Bayraklı Belediye Başkanlarının arasına girip ağabey gibi sorunu çözmek yerine yangına körükle gitmesi başka ne anlama gelebiliyor?

AŞIK'A TEŞEKKÜR EDERİM

Milliyet Gazetesi'nin değerli kalemi Melih Aşık'ın Aziz Bey ile ilgili yazdığı yazıya gönderme yapmıştım. Sağolsun kendisi mail göndererek İzmirlileri dinleme sözü vermiş. Aşık'dan gelen maili sizlerle de paylaşmak istedim;
Sayın Karakaya, Nazik ve uyarıcı yazınızı okudum...
İzmir'de yaşayan dostlar nezdinde bir araştırma yapacağım.
Kocaoğlu hakkında şikayetleri de dinleyeceğim.
Uyardığınız için teşekkür ederim Selamlar.

KARAMOLLAOĞLU AÇILIŞI YAPTI

Türkiye ve dünyadaki mobilya ve ahşap sektöründe, müşteri odaklı bir yaklaşımla büyümesini sürdüren Meva Ahşap, Anadolu'da büyümeyi sürdürüyor. Ankara'nın mobilya merkezi olan Siteler'deki yeni mağazasını dün büyük bir törenle açtı. Mağaza açılışında konuşan Meva Ahşap Yönetim Kurulu Üyesi Zekeriya Hazırbulan, müşterilerinin desteği ile ekonomiye bir nebze katkıda bulunduklarını söyledi. Hazırbulan, "İnşallah sizlerin desteği ile ekonomiye bir nebze de ola Ankara'dan katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da, imalat sektörüne yönelik böyle bir açılışta bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Bu açılışın önemli tarafı imalata dayanması.
Sivas ve İzmir'de mobilya sektörüne katkı sağlıyor. Böylece bir pazarlama oluşuyor" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA