• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nükleer enerji muhabbeti YUNUS KARAKAYA

Nükleer enerji muhabbeti

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.04.2018, 00:00

Geçtiğimiz günlerde Akkuyu Nükleer Güç Santralı'nın temeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in katıldığı törenle atıldı. Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak olan Akkuyu Nükleer Santralı, uzun yıllardır planlanıyordu fakat hayata geçirilememişti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılına yetişecek olan proje ile ülkemiz dünyanın gelişmiş ülkeleri arasındaki yerini daha da sağlamlaştıracak.
Ama nedense her kafadan bir ses çıkmaya, ağzı olan bilip bilmeden konuşmaya başladı. Bende aşağıdaki fıkrayı bilip bilmeden konuşanlara ithaf ediyorum.

UÇAK MUHABBETİ

Uçağın havalanmasını beklerken adamın yanında oturan diğer yolcu, adama dönmüş ve - Biliyor musunuz... bir yerde okumuştum eğer yolculuk esnasında yanınızdaki ile sohbet ederseniz, seyahat süresi daha kısa geliyormuş insana. Kucağındaki kitabı okumak üzere yeni açmış olan adam, kitabı yavaşça kapatmış ve adama;
- Hangi konuda sohbet etmek istersiniz?
- Bilmem ki, nükleer enerji konusunda konuşmak ister misiniz?
- Olabilir, bu ilginç bir konu olabilir ancak nükleer enerji konusuna girmeden önce size başka bir soru sorayım. Bir at, bir inek ve bir keçi, üçü de ot yiyerek beslenmelerine rağmen, keçi misket şeklinde, inek sıvı şeklinde, at ise kurutulmuş ot şeklinde dışkılar. Sizce neden? Sohbet etmek isteyen adam, hayretle bakmış;
- Hiçbir şey aklıma gelmiyor, bilmiyorum.
Kitabını okumak isteyen adam;
- Hiç bir bok hakkında bilgin yoksa ne demeye nükleer enerji konusunda sohbet etmek istedin?

TEBRİKLER VAHAP BAŞKAN

Değerli dostum Abdulvahap Olgun, Torbalı Ticaret Odası Başkanlığı'na yeniden seçildi. Vahap Başkan'a yeni dönemde görevinde başarılar dilerim. Ama "Dost acı söyler" hesabıyla kendisine bazı uyarılarım olacak.
Seçimi kazanmasının ardından yaptığı açıklamalarda, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i ve AK Partili bazı işadamlarını hedef almana anlam veremedim.
Vahap kardeşim unutma ki bir önceki seçimde seni oraya taşıyan, geceli gündüzlü mücadelesini veren, hatta İTO'da kavga bile etmek zorunda kalan ekibini yok sayan bir hava estirmenin anlamı yoktu.
Yok saymakla kalmamış bir de eleştirmişsin.
Peki, Ticaret Odasını Vahap Olgun'a kazandıran ekibin başında Mahmut Atilla Kaya, Adnan Yaşar Görmez, Özgür Erman Çağlar ve Hasan Akbıyık yok muydu?
AK Partili belediye başkanını hedef almanın bir anlamı yoktu Vahap Bey kardeşim. Karşınıza hiçbir adayın çıkmamasının, ya da çıkan adayın ertelenen seçim sonrası bundan geri adım atmasının arkasında hangi caydırıcı etkin güç var acaba? Hem siz Ticaret Odası Başkanısın, Belediye başkanıyla kavgalı olmanızın yatırımcılara, işadamlarına yansımasını, burada oluşacak sorunları hesaba hiç mi katmadın?
900 dev sanayi kuruluşunun üretim yaptığı bu ilçe 4 yılda iki kat büyüdü.
Bunda hepinizin katkısı oldu. Nüfusu 40 bin arttı. Türkiye'nin her tarafından sanayiciler, yatırımcılar, inşaat firmaları buraya akın ediyor. Bugün binlerce kişi Torbalı'da konut yatırımı yaptı, orayı yaşam alanı seçti. Lütfen bu baş döndürücü gelişmeye, büyümeye gölge düşürmeyin. AK Parti'ye Torbalı'da yerel seçimleri kaybettirmek adına, bazı gruplarla oluşturduğunuz iddia edilen "muhaliflik harekatı" söylentileri kulağıma geldi ama seni yakından tanıyan birisi olarak buna inanmadım. "Ben AK Parti'yi değil, Adnan Başkan'ı hedef alıyorum" demiş olamazsın değil mi Vahap Başkan?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA