• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her akla geleni işleme her ağacı taşlama YUNUS KARAKAYA

Her akla geleni işleme her ağacı taşlama

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.05.2018, 00:00

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası vatandaşa müjde üstüne müjde verdi, muhalefet yine kudurdu. Muhalefetin bir grubu müjdeleri seçim yatırımı olarak değerlendirirken, diğer grubu da "Bizden korktu. Ondan bu hamleyi yaptılar" demeye başladı. Siz sonuca bakın kardeşim, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı müjdeler halkın, iş dünyasının, ekonomi çevrelerinin lehine mi? O zaman size susmak düşer.
Muhalefet muhalefetliğini yapacak elbette ama eleştirirken biraz da elinizi vicdanınıza koyun. Atalarımız sizin gibi düşünenlere yönelik ne güzel söylemiş;
"Her akla geleni işleme, her ağacı taşlama" diye. Yani sataşmaktan konuşmaya kadar her anlamda yapılacak küçük hatalar veya konuşmalar insanlar ile ara bozabilir, onları kaybetmemize neden olabilir.
Demem o ki halkın desteğini kaybetmek istemiyorsanız, onların lehine yapılanları da eleştirmekten vazgeçin.
Rahmetli babaannesinin kullandığı, "Üfle evladım üfle kaval elin yel Allah'ın" sözünü paylaşan Başbakan Yıldırım, "Muhalefetinki de böyle, kaval elin yel Allah'ın. Biz üflemiyoruz, biz ses çıkarıyoruz. Söylüyoruz, yapıyoruz, aradaki fark bu" şeklindeki mesajını sanırım anlamışsınızdır...

YÖRÜK BEYİ OLMAK YAKIŞTI

Uşak'ın makus talihini değiştiren başkan olarak tarih sayfalarında yerini alacak olan Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, Yörük Beyi ilan edildi.
Hama Yörükleri, Uşak Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 6. Yörük Şenliği'nde katılımcılara Yörük kültürünü tanıttı. Konserler, halk oyunları ve cirit gösterileri ile renklenen şenliklerin bu yılki Yörük Beyi Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan oldu.
Başkan Cahan, "Yörük kültürü hala Uşak'ta yaşıyor. Biz de bunu çocuklarımıza, gençlerimize aşılayalım istedik.
Bu anlamda güzel bir etkinlik oldu. Hamalı Harmandalı Yörükleri Derneği Başkanı Rahim Kartal'a, yönetim kurulu üyelerine, emeği geçen herkese, katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
İnşallah her geçen yıl daha iyi organize olarak, daha güzel etkinliklere imza atacağız" diyerek tarihi bir değeri Uşak'ta yaşattıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Birlik ve beraberliğin bu tarz organizasyonlarla güçlendirildiği mesajını veren Cahan, böyle etkinliklerin devam etmesini istediklerini belirtti.

NAZİLLİ'YE YENİ CAZİBE MERKEZİ

Yeşil Mahalle, Nazilli'nin cazibe merkezine dönüşüyor. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Yeşil Mahalle 1857 sokakta, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol yapım çalışmalarını inceledi. Gerçekleştirilen çalışmalar ile Yeşil Mahalle'nin ilçenin cazibe merkezlerinden biri haline geldiğini söyleyen Alıcık, "20 metre genişlik ve 175 metre uzunluktaki yolda şu an tesviye çalışmaları ve kenar bordür döşemeleri yapım işlemimiz sürüyor. Bağlantı yolunun yapılması için ekiplerimize talimat verdik. Parke taşı döşenmesinin ardından yolumuz araç ve yaya trafiğine açılacak" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA