• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkçülük Günü YUNUS KARAKAYA

Türkçülük Günü

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2018, 00:00

Bugün 3 Mayıs. Türk Milleti engin kültür birikimi ve geçmişi sayesinde doğaldır ki çeşitli milli bayramlara sahiptir. Milliyetçiler ve kendisini Türk hissedenler için önemli bir gün "Türkçülük" günü.
Türkçülük günü Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız-Sabahattin Ali Davası'nın 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan "Ankara Nümayışı"nı anmak amacıyla, ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde Tophane Askeri Hapishanesi'nde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkum tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar Türkçülük Günü (Bayramı) adını almıştır.

1 MAYIS DEĞERLENDİRMESİ

Aslında 1 Mayıs değerlendirmesini ben değil etkinliğe katılan bir dostum sosyal medya hesabından yapmış. Dikkat çeken bu değerlendirmeyi ben de sizlerle paylaşmak istedim.
İzmir'de 1 MAYIS Bayramı'na katıldım. Sansürsüz izlenimlerimi aktaracağım. İsteyen istediği yorumu yapabilir. Dilediği gibi paylaşım yapabilir..
Alana girene kadar 3 tane polis aramasından geçtik. Güvenliğimiz açısından sabahın ilk ışıklarından günün batımına kadar cefakarca görev yapan polis kardeşlerimizi tebrik ederim. Havadan ve karadan alanı ablukaya alarak son derece demokratik ortamda bayram kutlamamızı sağlayan İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğümüze şükranlarımı sunarım.
Alana girdik ve cingöz oyunu başladı.
Tertip komitesi her zamanki gibi Türk düşmanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığı ile prim yapmaya çalışan birkaç toplama STK.
İlk önce yoğun ısrarla İstiklal Marşı'mızı söyleyen, söyleten TÜRK-İŞ.. Gönlümüze taht kurdunuz. Sağolun, varolun.
Devletimizin birçok yöneticisini terör örgütüne yardım, yataklık ve üyelikleri yüzünden hukuki işlem başlattığı, tutuklamalar yaptığı hep denilen ne idüğü belirsiz partiyi büyük coşku ve sloganla karşılayan tertip komitesi Allah seni bildiği gibi yapsın.
Kim bunlar. TMMOB, DİSK KESK..
Adını yanlış telaffuz edebilirim. Çünkü zerre kadar önem vermiyorum. Anlatabildiğimi düşünüyorum.
Bir çok İzmir ilçe belediye başkanı alana gelmesine rağmen cılız sesle anons eden tertip komitesi. Lastiğin patlasın inşallah..
Sayın İlçe Belediye Başkanlarım..
Gördünüz burada olan organizenin tek bir ideolojiye çalıştığını. Lütfen patronu olduğunuz yerde gereğini yapınız.
Koskoca CHP örgütü sloganlarla alana girmesine rağmen sahnedeki sözcünün spikerin sunucunun her neyse sesi kesildi ya da devreler arıza yaptı. Sayın CHP yönetimi kim olduğunu biliyorsunuz lütfen gereğini yapınız.
Üyesi bulunduğum sendikanın da alanda olmaması ayrı bir değerlendirmeyi gerektirir sanırım. Ne yapıyorsanız yapın bugün alanda olmamanız ve meydandan kaçmanız kınamayı gerektirir. Savunma yapmayın.
Özet olarak tertip komitesi hakkında taraf gözetmeksizin Türkiye Cumhuriyeti makamlarını göreve çağırıyorum.
Sayın CHP
İYİ PARTİ
Saadet Partisi
Demokrat Parti

Bu insanlık ve devlet düşmanlarını lütfen ısrarla rica ediyorum listelerinizden Meclis'e sokmayınız. Diğerleri beni bağlamaz.
Siz yapmayın yoksa bizim gibi insanların oy rengi değişir. Siz sorumlu olursunuz.
Umarım anlattık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA