• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Açlık, sefalet ve rezalet YUNUS KARAKAYA

Açlık, sefalet ve rezalet

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2018, 00:00

İnsanlığın en büyük temel sorunlarından birisidir gıda israfı. Bu sorunun gün geçtikçe arttığının farkındasınızdır sanırım. Bir yandan bu israf, diğer yandan açlık çeken milyonlarca insan düşünüldüğünde korkunç tablo daha çok ortaya çıkıyor.
Yapılan araştırmalar gösteriyorki pek çok kişinin bu konuda neler yapabilecekleri, işlerinde evlerinde ne tür kişisel önlemler alarak sorunun çözümüne katkıda bulunabilecekleri konusunda yeterli bilgilerinin olmadığını da ortaya koyuyor.
Bir TV kanalında yayımlanan "Yemekteyiz" programında gördüğüm manzara bu konuda ne kadar bilgisiz olduğumuzu bir kez daha anladım.
Programa katılan sözde yarışmacılar önlerine gelen yemekleri didik didik edip karıştırırken o nimete ne kadar saygısızlık yaptıklarının farkında değil mi? Yoksa programı hazırlayan şirket bu tür şovlara bilerek mi prim veriyor diye düşünmeden edemiyorum. Birisi çıkıp da burun kıvırarak karıştırdığın o yemeği yiyebilmek için insanların çöp karıştırdığını biliyor musun, diye sormaz mı?
Bir de yenilen yemekleri beğenmiyorlar mı.. Yapılan onca yemek, para ve harcanan emekler çöpe gidiyor. Gerçi yemekleri sokak hayvanlarına veriyoruz deniliyor ama o yiyeceklerin ayrı ayrı torbalara döküldüğünü hiç görmedim.
Hele hele Çarşamba günü yayınlanan programda yarışan Mertcan Aydın'ın pişirdiği pilavı çöpe dökmesi ve program tanıtımlarında, yayın esnasında sık sık bu anların gösterilmesi inanın beni çileden çıkardı. Bu hareket hem nimete saygısızlık, hem Türk Milleti'ne hakaret, hem de büyük bir skandaldır.

TEBRİK EDERİM

Ahmet Piriştina Kent Arşivi Müzesi'nde görevini sürdüren değerli meslek büyüğüm İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Hasan Tahsin Kocabaş, bugünlerde çok mutlu.
Kocabaş, yaşadığı mutluğu dostlarıyla şu sözlerle paylaştı:
Dostlar, aldığım bir bilgiyi heyecanla paylaşmak istiyorum. APİKAM bünyesinde açılan KENT ve ULAŞIM SERGİSİ, Tarihi Kentler Birliği'nin düzenlediği yarışmada "Arşiv ve Koleksiyon Müze Sergileme" kategorisinde BİRİNCİLİK ödülü aldı. Bu sergide emeği geçen, katkı koyan herkese teşekkürler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA