• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnce ince Muharrem İnce YUNUS KARAKAYA

İnce ince Muharrem İnce

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.05.2018, 00:00

Erken genel seçim tarihi olarak 24 Haziran'ın açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı adayını belirlemek için her türlü yola başvuran CHP döndü dolaştı Muharrem İnce'ye muhtaç kaldı.
Erken seçim söylentilerinin ortaya çıkmasıyla birlikte "Her zaman seçime hazırız" açıklamalarında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin söylendiği gibi hazır olmadığını gördük. Kemal Bey, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan'ın karşına aday olarak çıkmaya cesaret edemeyince çeşitli arayışlara girdi.
Hatta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e destek olmak için 15 milletvekilini bile feda etti. Ancak Akşener'den umduğunu bulamayan Kılıçdaroğlu bu sefer Abdullah Gül, Abdüllatif Şener, Ali Babacan, Yılmaz Büyükerşen ve İlhan Kesici gibi isimlere yöneldi. Bu hamlesini de boşa yapan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı beklenmedik şekilde Muharrem İnce oldu.
İnce'nin isminin açıklamasıyla birlikte aklıma bir zamanların Türk Milleti'nin vazgeçemediği komedi programlarından birisi olan "İnce İnce Yasemince" geldi. Programda Yasemin Hanım çeşitli tiplemelerle milleti çok güldüyordu.
Tıpkı CHP'nin Muharrem İnce ile bizleri güldürdüğü gibi.
Uzağa gitmeye gerek yok daha birkaç ay önce Kılıçdaroğlu'nu çok sert sözlerle hedef alan, gövde gösterisi yapmak istediği Kurultay'da oldukça zor duruma sokan İnce'nin adaylığının özellikle CHP nasıl karşılandığını merak ediyorum doğrusu.
SÖZ UÇAR
CHP kurultayında Kılıçdaroğlu'yla genel başkanlık yarışına giren Milletvekili Muharrem İnce o zaman kendisi "Her türlü Ali Cengiz oyununu yaptılar" demişti. Kılıçdaroğlu'nun "Gel buraya Muharrem" derken kendisine yeni bir "Ali Cengiz oyunu" oynandığının farkına vardı mı acaba?
Kılıçdaroğlu'nun gözünün içine bakarak "CHP içinde tuzu kurular olduğunu" söyleyen, hedef gösterdiği kişilerin değirmenine şu taşıdığını düşünüyorum. İnce, bu değirmen taşları arasında un ufak olurken, CHP'nin tuzu kuruları parti içinde varlıklarını güçlenerek sürdürecek.
Benim anlamadığım noktalardan biri de CHP'lilerin partiyi emanet etmediği Muharrem İnce'ye bu Türk Milleti'nin vatanı emanet edeceğini hangi aklı evvel düşünür.
Eğer size bir CHP'li vekil, yetkili, partili gelip "Muharrem İnce'ye oy verin" derse siz de onlara "Neden 3 ay önce CHP kongresinde Muharrem İnce'ye oy vermediniz" diye sorun.

İŞLERİNE GELİNCE DİNİ KULLANIYORLAR

İbadetini yapanları devlet düşmanı olarak görev, inançları gereği başını örtenlere öcü gibi davranan CHP'liler seçim zamanı farklı bir boyuta geçip din alimi kesiliyor.
CHP'liler, seçim dönemlerinde din tüccarlığında farklı bir boyuta geçiş yapıyor adeta.
Bu milletin Ramazan ayında biraları götüren Muharrem İnce'nin, yaptığı skandal hareketin ardından bir iftar yemeğine katılarak takiyye yapmasını unutmadığının altını da çizmek isterim. Ayrıca İnce'nin, adaylığı açıklandıktan sonra Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde Cuma namazı kılarak şov yapmasına ne dersiniz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA