• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kadir kıymet bilmek YUNUS KARAKAYA

Kadir kıymet bilmek

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.06.2018, 00:00

Vefasız olmak, hak ettiği değeri hak edene göstermemek, değer vermemek, değerini anlayamamak, hayırsızlık vurgusunu anlatmak üzerine sık sık söylediğimiz bir söz vardır "Kadir Kıymet Bilmek." Ülkenin yaklaşık 16 yıldan bu yana AK Parti Hükümeti'nin uyguladığı politikalarla nerden nereye geldiğini görmezlikten gelenler, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı'na ne kadar büyük haksızlık yaptığınızın bilmem farkında mısınız?
Evde yaşlı annene babana bak, maaş al...
Yaşlan, maaş al (Hiç gelirin yoksa)...
Engelli ol, maaş al...
Yılda iki defa zam al...
Doğum yap, maaş al...
Torun bak, maaş al...
Öğrenci ol, maaş al...
Hastalandın, hastaneden randevu al, sıran gelince muayene ol. Sabahın köründe sıraya girmeden muayene ol...
Evde bakım servisi al...
Hastaneye gidecek durumun yoksa yardım al...
Emekli ol, Ramazan ve Kurban bayramında ikramiye al...
Sonra kadir kıymet bilme, "Erdoğan gitsin, AK Parti gitsin" diye bilmem nereni yırtarcasına bağır.

BOYOZ FESTİVALİN GÖZDESİ OLDU

İzmir'in bir kültür mirası olan "Boyoz" Varşova festivalinin gözdesi oldu. 15. yüzyıldan günümüze kadar özgün tarif ve lezzetini koruyan boyozu; İzmir'in eski adı eşsiz tadı 'Smyrna Boyoz' adıyla markalaştırdıklarını söyleyen değerli dostum Musa Turan, festivalde gördükleri ilgiden dolayı bir hayli memnun.
Turan, "Katıldığımız Uluslararası Varşova Festivali'nde mutlu anlar yaşadık. Herkes boyozları çok beğendi.
Boyoz, simit gibi bir yiyecek değildir. Boyoz tarihtir. Boyoz kültürel bir mirastır. Boyoz geleneksel bir üründür. Boyoz geçmişten günümüze hatıraları taşıyan ve yaşatan bir kültür elçisidir. Boyoz İzmir'e bir dram sonucu gelmiştir. Boyoz, bu dram yaşanmasaydı şehrimize gelmeyecekti.
Bu dramın hikayesine şahitlik yapıyoruz.
Boyoz ayakta kalmaya çalışan ve geçimini sağlamak için evde yapıp çarşıda satan Sefaradların tutunduğu önemli bir dayanaktı.
Bu yüzden boyoz herhangi bir unlu mamül değildir. Bundan böyle boyoz tüketirken yok olmak yerine var olmayı seçenlerin hikayesinde yaşanmış o acıları düşünerek tüketelim. Boyoz İzmir'in bir kültür mirasıdır.
Bu mirasın yaşatılması ve sahiplenilip tüm dünyaya tanıtılmasını hedefliyoruz. 1.5 yıl önce 'İzmir'den dünyaya' sloganı ile çıkmıştık. İzmir boyozunu tüm dünyaya ulaştırıncaya kadar durmayacağız inşallah" dedi.

AFYONKARAHİSAR'A YAKIŞMIYOR

Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'da bazı görüşmelerde bulundum. Görüşmelerimle ilgili detayları önümüzdeki günlerde yazacağım.
Ama Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun memleketinde gördüğüm manzara açıkçası beni üzdü. Şehrin sokaklarını gezerken Valilik binası önündeki süs havuzunun hali içler acısıydı. Şehrin göbeğinde yer alan meydan havuzunun durumunu kimse görmüyor mu arkadaş?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA