• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kıraathane meselesi YUNUS KARAKAYA

Kıraathane meselesi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.06.2018, 00:00

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran'da Hatay'da yaptığı konuşmada ülkenin dört yanında millet kıraathaneleri kuracaklarını açıkladı. Ama bu açıklamanın ne anlama geldiğini araştırıp sormayan muhalefet yine lafı mabatlarından dinlemiş olacak ki bol keseden atmaya başladı.
Öncelikle şunu belirteyim; Kıraat okumak anlamına gelir. Erdoğan diyor ki;
"Millet Kıraathanesi'ndeki kekler ve çaylardan ücret almak yok. Gençlerimiz kekini alacak, çayını kahvesini alacak, interneti olacak. Oturacak dersini çalışacak." Hele o milletin kıraathaneleri bir açılsın emin olun ki oradan en çok faydalanacak olanlar şu anda yaygara koparanlar olacaktır...

FUZULİ NE DİYOR?

Çalışmalarını sürdüren AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül'ün vapurda sözlü saldırıya uğradığı haberlerini okumuşsunuzdur. Ben yine de olaydan kısaca bahsedeyim.
Aydın Şengül ve ekibi, çalışmalarından birini Konak-Karşıyaka vapurunda yapmak istedi. Ancak ekip, kampanyanın tanıtım filmi çekimi sırasında vapurdaki bazı yolcuların çirkin müdahalesine uğradı.
Bazı yolcular, tanıtım videosu çekmek isteyen Aydın Şengül ve ekibine 'cahilsiniz' diyerek bağırdı ve AK Parti'ye oy veren seçmenlere de hakaretlerde bulunmuştu.
Olayın neresinden bakarsanız bakın, bu kadınların yaptığı açıkça 'provokasyon' ve Türk milletine hakarettir. Olay sırasında soğukkanlılığını koruyan Aydın Şengül ve ekibini tebrik ederim.
Ben o bayanların seviyesine inmek yerine Fuzuli'nin şu sözlerini hatırlatmak istiyorum;
Mey biter saki kalır, her renk solar haki kalır, diploma insanın cehlini alsa da; hamurunda varsa eşeklik baki kalır...

ÇEVRECİ BİR İSİM

MHP'nin İzmir Milletvekili adayı Abdülkadir Bektaş, değerli dostum kardeşim Seher Dikmen, MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz ile birlikte gazetede ziyaretime geldi.
İlk, Orta ve Lise (İzmir Karşıyaka Lisesi) öğrenimimi İzmir'de bitirdiği için İzmir'e yabancı olmayan bir isim olan Bektaş'ın bir diğer avantajı ise Ocak kültürünü alan bir isim olması. Klasik siyasi söylemlerinden bahsetmek istemiyorum. Ben sizlere Bektaş'ın nasıl çevreci biri olduğunu anlatmak istiyorum.
Bektaş, "Bilhassa Ulusal Seragazı Envanteri çerçevesinde Enerji ve Tarım sektörleri uzmanlıklarım bulunmaktadır.
Bu uzmanlığımın yanı sıra, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Sekretaryası (UNFCCC) bünyesinde Seragazı Enerji ve Tarım uzmanlıklarım da bulunmakta ve her yıl sekretarya bünyesinde bulunan çeşitli ülkelerin Seragazı envanterlerini sekretarya adına fakat ülkemizi temsilen teknik açıdan gözden geçirmekteyim" dedi.
Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk turdan cumhurbaşkanı seçileceğine inandığını belirten Bektaş, MHP'nin milli bekanın teminatı olduğunu söyledi.
Seçim çalışmalarını İzmir'in kırsal bölgelerinde sürdüren ve çiftçiler için tarımsal girdi alımlarında KDV'nin kalkacağını açıklayan Bektaş, İzmirlilere "Atatürk'ü kullanarak oy isteyenlere itibar etmeyin" çağrısında bulundu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA