• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tarihe damga vuran zafer YUNUS KARAKAYA

Tarihe damga vuran zafer

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.08.2018, 00:00

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı tarihindeki birçok önemli gün ve bayramlardan birini daha kutluyoruz. Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı Büyük Taarruz Zaferi'nin 92. yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha kutlamanın gururunu yaşıyoruz.
Büyük bir mücadelenin kutlama nişanesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı bir kez daha kutluyor ve başta Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz.
Şanlı 30 Ağustos Zafer Bayramınız Kutlu Olsun.

BİSİKLETSEVERLERİN TEPKİSİ

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde, Serkan Egesoy isimli okuyucumun bisiklet yoluyla ilgili görüşünü sizlerle paylaşmıştım. Bazı okuyucularım yazımdan, benim bisiklet düşmanı olduğum anlamını çıkarmış. Onlara şunu söylemek istiyorum o yazımdaki sözler benim şahsi düşüncem değil, değerli okuyucumun görüşüydü.
Tıpkı aşağıda paylaşacağım Tanzer Kantık ve Turgut Yılmaz'ın görüşü gibi;
Yunus Bey selamlar, Yazınızı okudum ve birkaç şey iletmek istedim.
Öncelikle size mesaj atan arkadaş Konak'taki bisiklet yolundan değil Pier'in oradaki yaya üstgeçidinden bahsetmiş.
Belirttiği gibi yaya yolu olan bir yerde bisiklete binilmesi tehlikeli ve sakıncalı.
Üstgeçit bisikletten inilip yaya geçilmeli.
Fakat her konuda olduğu gibi (yollarda trafikte otomobil sürücüleri gibi mesela) bu konuda da kural tanımazlık, intizam yokluğu, düşüncesizlik var.
Buraya kadar her şey tamam ancak sizin sonradan "Konak'ta neden bisiklete biniliyor anlamıyorum. Manzara mı seyrediliyor?" cümlenize anlam veremedim.
Bisiklet bir ulaşım aracıdır.
Konak'taki yanlış bir planlama hatasıdır aynı şey Kordon için de geçerlidir.
Şöyle ki.
Bisiklet yolunu yayaların sık kullandığı alanların ortasından geçirirseniz yaya ve bisikletliyi karşı karşıya getirisiniz. Aynı Konak ve Kordon'da olduğu gibi. İzmir Büyükşehir Belediyesi sahil düzenlemelerinde son etap olan Konak Alsancak arası çalışmalarında bisiklet yolunun yerini değiştireceğini bildirdi bizlere. Yol otomobil yoluna yakın konuma alınacak böylece deniz ve çim alanlar kesintisiz olarak yaya kullanımında olacak.
Mesele bisiklet yolunun varlığı değil yeri. Bu açıdan bakmanız daha doğru ve daha çağdaş bir yaklaşım olur.
AB ülkelerinde günden güne genişleyen bisikletli ulaşım ağları/yolları o ülkelere hem maddi hem de sağlık açısından ölçülebilen birçok değer katıyor. Hal böyle iken sizin gibi kamuoyu önünde olan insanların daha çağdaş bir anlayışla bisikletin önünü tıkayan değil önünü açan yaklaşımda olmasını bekleriz.
Saygılarımla Tanzer Kantık www.bisikletvs.com Ben 10 yıldır işe bisikletle gidiyorum.
Senin gibi bisiklet düşmanlarıyla her gün karşılaşıyorum. Ne düşünürsen düşün bisiklet bir ulaşım aracı. Turgut Yılmaz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA