• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de önseçim bilmecesi YUNUS KARAKAYA

CHP’de önseçim bilmecesi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.08.2018, 00:00

24 Haziran seçimlerinde de hezimete uğrayan CHP'de yerel seçim hazırlıkları başladı. CHP Genel Merkezi'nin başkan adaylarını belirlemede tüm üyelerle birlikte STK'ların da katıldığı bir 'genişletilmiş önseçim' gündemde. Ama bazı parti yöneticilerinin kendi istedikleri isimleri belediye başkan adayı yapabilmek için önseçim yapılmaması için çalışma yürüttüğü öne sürüldü.
Önseçim isteyenlerin birisi de CHP Konak eski İlçe Başkanı Uğur Yelekli. Yelekli, niçin önseçim istediklerini şu sözlerle dile getirdi;
Haydi CHP ezberleri bozalım kapsamlı bir önseçim yapalım...
CHP'de en son önseçimi 18 Nisan 1999'da yaptık.. Bugün bazı gençlerimiz o demokrasi şölenini hatırlamayabilir, örgütteki dayanışma ruhunu, heyecanı bilemeyebilir.. Ama bir gerçek var ki ÖNSEÇİM parti içi demokrasinin en büyük göstergesidir.. O sandıktan çıkmak için sürekli sahadasın, rakibinden 1 fazla oy almak için daha çok çalışmalısın, kaybettiysen bir dahaki sefere daha çok efor sarf etmelisin.. İşte bu CHP'nin daha çok alanda olmasını, daha dinamik olmasını ve halkta karşılığı olmasını sağlar ve adayların örgüt içinde emek veren hakkedenlerin belediye başkanı, milletvekili olmasını sağlayıp seçilenlerin bir dahaki sefere tekrar seçilmek için daha çok çalışması gerektiğini bildiğinden CHP'nin kurumsal kimliğine de büyük katkı koyacağından şüphemiz yoktur..
30 yıla yakın politikayı insanlara hizmet etme sanatı olarak görüp CHP'de verilen her görevi başarı ile yaptığıma inanan biri olarak; sivil toplum örgütlerinin de dahil olduğu geniş kapsamlı bir ÖNSEÇİM'e yürekten varım. CHP'nin kurtuluşu da parti içi demokrasinin ve adaletin önünü açacak önseçimlerde geçer..

DAVETLİSİNİZ

Balıkesir'in Sındırgı ilçesi Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, tüm Türkiye'yi 20. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür Ve Sanat Festivali'ne davet etti. 31 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 4 gün sürecek festivalde çeşitli ülkelerden gelen folklor grupları gösterilerini sergileyecek. Yavaş, Gaziantep'ten sonra Türkiye'deki 2. doğal şehrin Sındırgı olduğunu belirtirken leylek temalı logoları ile doğal şehir logosuna sahip tek ilçe olduklarını da söyledi.
Yavaş, "Doğal şehir Sındırgı'da vatandaşlarımız ve dışarıdan gelen ziyaretçilerimiz için dolu dolu bir etkinlik planladık. Sındırgı'ya geldiğinizde sizleri sıcak ve samimi insanlar karşılayacak.
Termalin ve doğanın keyfini de çıkarma fırsatı bulabileceksiniz. Balıkesir'in iki atlı cirit spor kulübüne sahip ilçemizde ata sporumuz ciritleri seyredecek, Kırkpınar'da nam salmış birbirinden değerli başpehlivanların katılımı ile gerçekleştirilecek Yağlı Pehlivan Güreşleri ile ata sporumuzu ilçemizde yaşatacağız. Yerli ve yabancı konuklarımızın ve ilçemizdeki değerlerin birbirinden güzel sunumları festivalimize renk katacak. Sesimizin ulaştığı tüm dostlarımızı Doğal Şehrin, efsane festivaline bekliyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA