• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaynayan kazan kapak tutmaz YUNUS KARAKAYA

Kaynayan kazan kapak tutmaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.09.2018, 00:00

CHP ve İP'de yaşanan olaylar atalarımızın "Kaynayan Kazan Kapak" sözünü akıllara getirdi.
Büyük çaplı olaylar, küçük görülen bazı unsurların zaman içinde insanları etkilemesiyle öyle bir aşamaya gelir ki, ansızın patlak verir. İçin için büyüyen bir olay, bir duygu, çok geçmeden patlak verdi.
Yaşanan olaylar gösterdi ki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İP lideri Meral Akşener, partilerine hakim değiller. Her iki lider de kendilerine muhalif olanları kötülemekten başka bir şey yapamadı.
Bu davranışlarıyla ne Kılıçdaroğlu ne de Akşener başta partilileri olmak üzere Türk seçmenine güven verebildi. Bir işe başlarken beceriksizlik gösteren ve onu yüzüne gözüne bulaştıran kimse, bu durumunu sonuna kadar düzeltmez, hep böyle devam eder.

BİR OLALIM

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, iç ve dış güçler tarafından ülkemiz üzerinde oynanan oyunları Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde bozacağını söyledi.
"Ülkemiz emin ellerdedir, yeter ki birlik olalım" diyen Necip Nasır, "Türk halkı, ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkındadır. Vakit her zamankinden daha çok çalışma ve üretme vaktidir. Birlikte hareket edersek, yenemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok. Önemli olan sağduyumuzu yitirmeden ülkemizin ve gençlerimizin geleceği için doğru adımlar atabilmektir" dedi. Nasır İzmir milletvekili olarak sorumluluğunun farkında olduğunu ve halkın bu güvenine layık olmak için var gücüyle çalışacağını söyledi.

NAZİLLİ UZUN YAŞAM KÖYÜ

Yapılan bilimsel araştırmalara göre 'uzun yaşamın merkezi' olarak tescillenen Aydın'ın Nazilli ilçesi, adını farklı bir proje ile daha duyuracağa benziyor. Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ile "Nazilli Uzun Yaşam Köyü" hakkında sohbet ettik. Arslan, "Bölgenin refahı, ekonomisi ve tanıtımı için amaçlanmış ve planlanmış bu projenin içinde, sağlık ve yaşlı turizmi, organik pazar, dinlenme ve gezi alanları, çocuklar için tarım ve ziraat çalışmaları, köy usulü yemek ve gıda imalatı ile satışı gibi birçok faaliyet bulunuyor" diye konuştu.
Projenin Türkiye'de bir ilk olacağını dile getiren Arslan, "İnsanlar buradan turizm alanlarına geçiş yapıyor. Bu insanlar, bir şekilde konaklayıp, farkındalıklı bir proje ile lokasyon anlamında gelip, istasyon gibi burada alışverişini yapmalı.
Farkındalıklı, yerel ürünlerden tutun da birçok anlamda 'Uzun Yaşam Köyü' markası adı altında bir konaklama yeri yapmayı düşünüyoruz. Tabii ki de bu imkanlarla alakalı. Gittiğimiz yerlerde bunu dile getirip destekliyoruz. Bu yalnızca bize değil, Nazilli'ye artı değer olduğuna göre herkesin katkı sağlaması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA