• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Somonlu dil balığı fileto

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29 Mayıs 2010
1 kg. dilbalığı filetosu
250 gr. somon filetosu
1 bağ pazı
1 havuç
1 kabak
1 patates
3 limon suyu
Tuz, karabiber
Fesleğenli sos için:
1 demet taze fesleğen
2 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
2 yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 dal maydanoz
1 kahve fincanı su
Tuz, karabiber

Her pazar olduğu gibi bu pazar da sizler için bir balık tarifi hazırladım. Oldukça değişik bir stilde yapılan bu tarifin başrolünde ise dil balığı var. Ege ve Akdeniz'de bolca yakalanan yerli bir balık olan dil balığı hemen hemen her mevsimde kolaylıkla bulunabilen bir balık türü. Ama yine de aklınızda olsun dil balığının en lezzetli olduğu zamanlar Kasım ve Şubat ayları arası. Gelelim biraz zahmetli olan bu balığımızın tarifine.. Öncelikle dilbalığı filetolarının yarısını yağlı kağıdın üzerine dizin. Pazı yapraklarını kaynar suya atıp bir dakika bekletip, çıkarın. Daha sonra damarlarını temizleyip dil balığı filetolarının üzerine dizin. Tuzu, karabiberi ve limon suyunu ekleyin. Diğer filetoları pazılı karışımın üzerine kapattıktan sonra yağlı kağıtla birlikte rulo haline getirin. Alüminyum folyoya sıkıca sarıp yaklaşık 15 dakika buharda veya suda haşlayın. Fesleğenli sosu hazırlamak için, bütün malzemeyi blendırdan geçirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Fesleğen sosunu servis tabağına alın. Pişmiş balığı folyo ve yağlı kağıttan çıkarıp keskin bir bıçakla yanlamasına dilimleyin. Sosun üzerine yerleştirin. Kabak, havuç ve patatesleri şekilli keserek haşlayın. Balık rulolarının etrafına dekoratif bir şekilde yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Çikolatalı sufle

200 gr. rendelenmiş çikolata
150 gr. Orkide margarin
3 adet yumurta
Bir tutam tuz
1/3 su bardağı toz şeker

Çikolata ve margarini ayrı kap içinde kısık ateş üzerinde eritin. Yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayırın. Yumurta sarılarını 2 çorba kaşığı toz şekerle birlikte çırpın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ilave ettikten sonra kar gibi olana dek çırpın. İyice kabardıktan sonra kalan toz şekeri de ekleyin. 1-2 dakika daha çırptıktan sonra çırpma işlemini bırakın. Yumurta sarılarını, eritilmiş çikolatalı karışıma ekleyip, iyice karıştırın. Yumurta aklarını da yavaş yavaş ve tahta kaşıkla karıştırarak karışımı hafifçe yağlanmış sufle kaplarına yarı yarıya doldurun. Isıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz yanında krema ve pudra şekeriyle birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.