• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Delikanlıyı kaybettik GÜRKAN ERTAÇ

Delikanlıyı kaybettik

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2017, 00:00

Orhan Daut İzmir ve Ege'nin özüne sözüne güvenilir, hayatı sürekli üretmekle geçen sembol kişiler arasındaydı. Milletvekilliği yaptı, Kırkağaç belediye başkanlığında bulundu, MHT İzmir İl başkanlığının yanı sıra 14. dönemde de mecliste yer aldı. Tariş Genel Müdürlüğü döneminde adından sık sık bahsettiren ve bu köklü müesseseyi çağ atlatan isim oldu. Orhan Daut'un spora hizmetleri ise zor tanımlanacak başarılarla dolu.
Hasta Göztepeli olan Orhan Daut sarı-kırmızılı kulübün 1976-77 dönemlerinde başkanlığını yaptı ama hiçbir zaman ilgisi ve desteğini kulübünden eksik etmedi. Göztepe'nin amatör kümeye düşüp kayyumla yönetildiği dönemlerde de yeni bir şahlanış yaratabilmek için arkadaşları Levent Ürkmez, Erdem Yücel, Esat ve Muammer Ünla, İbrahim Ethem Çağlar ve Fatih Dalan gibi Göztepe'ye pek çok gönül vermiş camianın ileri gelenlerini bir araya getirdi. Kurtuluş Platformu'nun öncüleri arasındaydı.

Kulüp binasının ve Gürsel Aksel Stadı'nın tahliye kararı çıktığı, takımın deplasmanlara gidemediği, büyük sıkıntıların yaşandığı dönemlerde tabiri caiz ise kapı kapı dolaşıp kulübün ayakta kalması için çok büyük uğraşlar verdi. Göztepe'nin menfaatleri için pek çok kişiyi de karşısına almaktan hiç çekinmedi.
Orhan Daut'un bir diğer büyük hizmeti de İzmir Gücü Spor Vakfı'nın güç kazanmasında yönetici olarak yaptığı hizmetlerdir.
İZVAK'ta önemli görevlerde bulundu, bir dönemde asbaşkanlık yaptı. İzmir kulüplerinin ekonomik, sosyal, tesis sorunlarını çözebilmek için mesai sarf etti.
Orhan Daut'un en önemli özelliği söylediklerinin ve yaptıklarının arkasında durmasıydı. Hiç bir zaman geri adım atmadı, doğru bildiği yoldan şaşmadı. İlerlemiş yaşına rağmen hiç yılmadan, usanmadan çabaladı ve "delikanlı" lakabını aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA