• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cepte çalan tehlike çanları BURCU ILGIN

Cepte çalan tehlike çanları

burcu.ilgin@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2022, 00:00

Eskiden ailelerimiz bize "Aman kızım kimsenin verdiğini yeme, yabancılarla konuşma" diye tembih ederdi. Türk filmlerinden örnekler verirdi. Biz de onlarla içten içe dalga geçerdik. Fakat bu kez tehlike kuzu kılığında kurt misali daha sinsi!
O günlerde çocuk evdeyken güvende olduğunu bilirdi ebeveynler. Ama şimdi tehlike telefon, tablet ya da internet erişimi olan her yerde... Karşınızda koltukta oturan 8 yaşındaki çocuğunuzun aklı, oyun arkadaşı kılığındaki biri tarafından karıştırılıyor olabilir.
Özellikle interaktif ve sohbet edilebilen oyunlar çok büyük tehlike içeriyor.

İKNA ETMEK ÖNEMLİ
Kızıma chat özelliğini açmadan roblox oynayabileceğini söylemiştim. Benim telefonumdan oynamasına izin veriyordum. Fakat bir gün bu özelliği açtığını ve yan taraftaki yazışmaları görünce aklım başımdan gitti.
Bu kez onu kucağıma alıp başını okşarken uzun uzun niçin chat özelliğini kullanmaması gerektiğini, başına gelebilecek tehlikeleri açıkça anlattım. Biraz korktu. Fakat zamane çocukları nedenlerini anlatmadan asla ikna olmuyor. İkna olması, her koşulda onun yanında olacağınızı ve ne yaparsa yapsın onu sevmeye devam edeceğinizi bilmesi de çok önemli. Çünkü internetteki en büyük tehlikelerden biri tehdit.

ŞANTAJ TUZAĞI!
Dijital Baba olarak tanınan Orhan Toker tüyler ürperten şantaj tuzağının aşamalarını şöyle anlatmış:
Özellikle 13-16 yaş arası kız çocuklarına kurulan ve intihara kadar giden bir şantaj tuzağı... Tuzak genelde kız çocuğunun bir internet ünlüsüyle tanışmasıyla başlıyor.
Şahıs kızımızdan normal bir fotoğraf istiyor. Sonra bir gece yarısı kızımıza aitmiş gibi görünen pornografik içerikler geliyor. Ardından da şantaj başlıyor... Gelelim kurban profiline! Kendini değersiz ve yalnız hisseden, çevresinde popüler olamamış kız çocukları..!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA