• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kan davası gibi hesaplaşma ERHAN GÜLENÇ

Kan davası gibi hesaplaşma

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partisinin il örgütünü ve ilçe belediye başkanlıklarını adeta arka bahçesi olarak görüyor. İl Başkanı mı belirlenecek tak ortaya çıkıyor ve istediğini seçtiriyor. İlçe belediye başkan adayları mı belirlenecek yine ortaya çıkıyor ve aday listesini istediği gibi dizayn ediyor. Arada Genel Başkan'dan bir itiraz falan gelirse de anında istifa resti çekiyor ve dediğini yaptırıyor. Geçtiğimiz yerel seçimde sırf Kocaoğlu, Sema Pekdaş'ın Konak'ta aday yapılmasını istediği için CHP, Karşıyaka'da hakkında "Göztepeli olduğu" iddiaları bulunan Hüseyin Mutlu Akpınar'ı aday gösterdi.

SINDIR'I ADAY YAPTIRMADI

Kocaoğlu, yine yerel seçimde Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ı adeta koltuğundan etmiş Kocaoğlu'nun ısrarı üzerine Sındır aday yapılmamıştı, yerine Kocaoğlu'nun tavla arkadaşı olan bir müteahhitin oğlu Olgun Atila aday gösterildi. Ancak, Sındır adeta küllerinden doğdu ve genel seçimler öncesi 2. bölgede yapılan önseçimde partililerin önemli desteğini alarak seçilebilecek bir sıradan milletvekili adayı oldu ve seçildi.
Sındır, ardından Kılıçdaroğlu tarafından Genel Sekreterlik gibi partinin en önemli makamlarından birine getirildi. Ancak Sındır, Kocaoğlu'nun kendisine yaptığını hiçbir zaman unutmadı. Bunu da söylemlerinde sık sık ortaya koydu. CHP İl Başkanı'nı belirlemek için yaptığı çalışmalar başta olmak üzere sık sık Kocaoğlu'nu eleştiren açıklamalar yaptı.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Haftasonu yapılan kurultayda Sındır'ın yeniden Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi için çıkaracağı anahtar listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak, partinin 2 numarası olarak gösterilen bir görevde olmasına rağmen Sındır'ın gönlünde her zaman belediye başkanlığı hatta Büyükşehir Belediye Başkanlığı yatıyordu. Bunun için son bir kez yerel seçimlerde aday olmak isteyenlerin parti organlarında görev almamasını isteyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile görüşmek istedi, görüştü de. Bu görüşmenin ardından Sındır, sürpriz bir şekilde PM için adaylığını geri çekti. Kılıçdaroğlu ile Sındır'ın konuşmasının içeriğini tabi ki bilemiyoruz. Ancak, Sındır rahat seçilebileceği belirtilen PM üyeliği adaylığından sürpriz bir kararla geri çekildiğine göre Genel Başkan'dan olumlu bazı sinyaller aldığı söylenebilir.
Şurası çok açık ki, Sındır bundan sonraki süreçte 2019'daki seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için var gücüyle bastıracak.
Zaman zaman bir daha aday olmayabileceği sinyalleri veren ama yeniden aday olmak için yanıp tutuşan Kocaoğlu'yla adeta bir hesaplaşma yaşayacak. Sındır'ın Kocaoğlu'nu ekarte ederek 2014'ün rövanşını alıp alamayacağını ilerleyen süreçte göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA