• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Selin Hanım’ın derdi kaos ERHAN GÜLENÇ

Selin Hanım’ın derdi kaos

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.02.2018, 00:00

Türkiye'nin bugün Afrin'de çatıştığı PKK/PYD/YPG'ye "terör örgütüdür" diyemeyen ve dememekte de ısrar eden CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin aklı fikri kaosta.
Niye mi böyle diyorum?
Çünkü, iki lafından biri CHP'nin Meclis'ten çekilmesi...
16 Nisan'daki Anayasa referandumunda halkın yaptığı tercihi hazmedemeyip CHP'nin Meclis'ten çekilmesini öneren Böke, bu önerisi kabul görmeyince Genel Başkan Yardımcılığı ve Parti Sözcülüğü'nden istifa etmek zorunda kalmıştı.
Ama, bu çekilme sevdasından bir türlü vazgeçmedi. CHP Kurultayı öncesi CHP Milletvekili İlhan Cihaner'le yayınladığı bildiride de bu öneriyi dile getirdi. Böke, kendisi ve Cihaner'le yapılan ve dün bir gazetede yayınlanan röportajında da yine aynı öneriyi getirmiş.
Türkiye olağanüstü bir dönemden geçiyormuş, bu nedenle olağanüstü bir muhalefet örgütlemesi gerekiyormuş. Olağanüstü muhalefetin tanımı da Meclis içinde sanki her şey normalmiş gibi yasama faaliyeti sürdürmek değilmiş. Cihaner'le birlikte yaptıkları bu çıkışı da "Gezi'den beri toplumda belirginleşen tepkinin, ihtiyacın" partideki sesi olarak kavramak gerekmiş...
Yani Sayın Böke, bir diğer ifadeyle muhalefeti, demokrasinin tecelli ettiği en önemli organ olan Meclis'in dışına, sokağa çıkarmaya çalışıyor. İlla ki, yeni bir Gezi istiyor. Yeni bir kaosun fitilinin bu şekilde ateşlenmesi hayali kuruyor.
Selin Hanım, Sizi oraya millet gönderdi... Böylesine hassas bir dönemden geçerken bir yandan çıkıp, askerlerimizi şehit eden PKK/PYD/ YPG'ye "terör örgütü" demiyorsunuz diğer yandan zaten muhalefeti terör örgütleriyle söylem birliğine dönüştüren CHP'yi iyice sokağa çekmeye çalışıyorsunuz?
Siz Dünya Bankası'nda IMF'de kariyer yapıyorsun sonra bir şekilde atama ile aday listesinin 1. sırasına paraşütle konduruldunuz.
İzmirliler de oy verip sizi Meclis'e "Beni temsil et" diye gönderdi. Siz ise, ikide bir Meclis'ten çekilmeyi gündeme getiriyorsunuz. Daha önce bu köşede size yaptığım çağrıyı tekrarlıyorum: Madem, Meclis'ten çekilmeye bu kadar meraklıydınız niye vekil olmak istediniz? Eğer bu milletin size Meclis'te verdiği görevi yerine getirmek istemiyorsanız şahsi olarak çıkıp istifa edin... Bu Gezi sevdalarından falan da vazgeçin, çünkü o günler çok geride kaldı...


Münbiç'te "Kızılcık Sopası" ile vuralım

Türkiye'nin, Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından yeni hedef olarak belirlediği Münbiç'e giden ABD'nin bölgedeki en üst düzey komutanı Korgeneral Paul E. Funk, Türkiye'ye gözdağı vermeye çalıştı ve "Benim işim savaşmak" dedi. Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın, bu söze "Sanki biz okey oynuyoruz" şeklindeki cevabına dün sayfalarımızda yer vermiştik.
Karataş'tan şimdi bir açıklama daha geldi. Karataş, Türkiye'nin Afrin'in ardından Münbiç ve diğer PKK yuvalarına yapılacak yeni harekat için çarpıcı bir isim önerdi: "Karedeniz Bölgesi'nde kızılcık çok olur. Sopası dayanıklıdır, vurduğu yeri de şişirir.
Bu yüzden yeni harekatın adını 'Kızılcık Sopası' koyalım."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA