• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaf Kaf’a n’oldu böyle? ERKİN USMAN

Kaf Kaf’a n’oldu böyle?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.10.2015, 00:00
Akşam-sabah “Bu defa mutlak şampiyon olacağız” dediler. 19-20 milyon lira harcadılar ve bir yeni takım kurdular. Altı hafta sonra bu takımın topladığı puan 5... Ve, puan cetvelinde 12. sıra... Bu takımın Süper Lig şansını futbol otoritelerine sorduk. Aldığımız yanıt üç-aşağı beş yukarı şöyle: “Çok zor. Ama imkansız da değil.” Ve, ardından “türlü-çeşitli” faraziyeler.
Biz işin gerçeğine bakalım. Bu kadronun yaş ortalaması "emekliler takımı" olarak vasıflandırılacak ölçüde. Ve, işin asıl acı tarafı, Karşıyaka'yı güya temsil eden bu kadroda bir tek Karşıyaka çocuğu yok. Bu tablo karşısında insan sormadan edemiyor: "Bu kadar gabi mi bu Karşıyaka?... Altıyüz bini bulan nüfus içinde bir futbolcu çıkamaz mıydı?" Bu sorunun yanıtını, bu kulübün şimdiki yöneticileri, şu yakın yıllarda görev yapan antrenörleri yanıtlayabilir mi? Bir gerçeği vurgulayalım: "Cevap veremezler... Bir iki ufak mazeret uydururlar o kadar."    Oysa, Körfez'in bu gözde yalısı, yakın yıllara kadar futbolcu fabrikası görünümündedir. Kadrosunu kendi bünyesinden çıkardığı gibi, Altay'a, Göztepe'ye ve Altınordu'ya oyuncu kaydırırdı. Göztepe kalesini yıllarca koruyan Mete ve Erdoğan birer Karşıyaka delikanlısıydı, Milli formayı da giyen Akın Barhan da yıllarca Altay kalesini korumuştu. Akın da Karşıyaka'da doğmuş, burada yetişmiş bir futbol ustası... Karşıyaka Efsanesi Gode Cengiz de bir ara Altınordu formasını terletmişti. Şimdilerde Karşıyaka Çarşısında şarküteri işleten Sümer Çulha da, Göztepe forması giyerdi ama, o da bir KSK delikanlısıydı. Ogün Altıparmak, Ergun Öztuna, Orhan Erkmen Fenerbahçe'de forma giyen birer Karşıyaka delikanlısıydı.    Bütün bunların yanısıra, Gazcı Erol, Bombacı Niyazi, Kuş Argun, Kocakafa Muhip, Karga Bulut, Petro Erdem, Uçan Çuval Ekrem, Moto Özcan, Çaktırma Hakkı, Kalaycı Yılmaz, Taşkafa Erdinç ve l.60'lık boyu ile santrhaf oynayan Matafora Kenan, kardeşi 18 Namık.... Bunlar geçmiş yılların unutulmaz futbolcuları. Kafkaf'a ne oldu böyle?

KÜPE
Sessizlik de, bir çeşit konuşma sanatıdır.

EGE'DEN
Bodrum Bienali hız kesmiyor
Ülkemizin tatil ve turistik beldesi Bodrum'u, Akdeniz'in çağdaş kültür beldesi de yapabilmek için 2 yıl önce 2013'de başlatılan Uluslararası Bodrum Bienali dünyanın sayılı bienallerinden biri olmayı hedefliyor. Bu düşle 12 Eylül'de başlayan ikinci bineal 12 Kasım 2015'e kadar sürecek. Önce, şu "Bienal ne demek?" in cevabını verelim. "Bienal Fransızca (her bir diğer yıl) anlamına gelen ve iki yılda bir düzenlenen etkinliklere verilen addır. Çoğunlukla kültürel ve sanatsal faaliyetler için kullanılan bir terimdir. En eski bienal 1895'ten beri düzenlenen Venedik Bienalidir."    Cumhuriyetimizin genç kuşaklara emanet ettiği, sanat mirasına saygı olarak 14 yıldır yapılan "Ekim Geçidi" sergilerinin sonucunda doğan ilk Bodrum Bienali'ne yerli ve yabancı toplam 50 sanatçı katılıyor. Yapıtları sergilenen sanatçılardan bazıları şunlar: Dünyaca ünlü İlhan Koman, Zühtü Müridoğlu, Mustafa Aslıer, Judy Rifka, Said Adalı, Nilgün Bilge, Orhan Tekin, Larry Gomez, Nurdan Erçin, Özlem Kalmaz, Fazilet Kendirci, No min Bold, David Goldenberg, Meiko Kikuta.

GÜNÜN FIKRASI
Aratmıyorlar

"Kocanızın ölümünden beri kendinizi çok yalnız hissetmiyor musunuz?" diye sordular. Kadın cevap verdi. "Kattiyen... Devamlı küfür eden bir papağanım, tütün çiğneyen bir maymunum ve gecelerini dışarıda serserilikle geçiren bir kedim var."

LAFLAMA
Kalbi korumak için et ve somon yiyecekmişiz. Emin misiniz? Vallahi durmadan artan et fiyatlarını görüp durdukça benim kalbime bir şeyler inecek gibi oluyor!  Yapmaktan en çok keyif aldığınız şey, ne seks yapmak, ne içki içmek ne de sigara tellendirmek. Bence facebook'ta birilerine laf sokmak!  Deliler gibi aşık lafını hiç anlamamışımdır. Yani sevdiğine kavuşamayınca mı balatayı sıyırıyor insan?  Bir yiğit gurbete gitse, kaparlar elinden kız Gönüüül!.. İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA