• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocabıyık “Bu işte Erdoğan haklı” diyor ERKİN USMAN

Kocabıyık “Bu işte Erdoğan haklı” diyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.10.2015, 00:00
Akla gelecek ilk soru.

"Hangi iş?..."

Cevap hazır:

"AK Parti'den niçin tam anlamı ile kopmuyor?"

Bizim dükkanın kıdemlilerinden Hüseyin Kocabıyık ile bir mini sohbete ne dersiniz?

Kocabıyık, Ankara'da yakın geçmişimizin önemli olaylarına tanıklık etmiş bir isim...

Siyasi kökeninde, Menderes döneminin Demokrat Partisi, ardından Gümüşpalalı, Demirelli yıllar ve Tansu Çiller'in danışmanlığı var.

Bu siyasi geçmişin içinde, o yıllarda bu topraklarda yaşayanların asıl büyük çoğunluğunu teşkil eden Demokrat Parti terbiye ve anlayışı var.

Şimdi, Cumhurbaşkanının siyaset biçimindeki o sorunun cevabına gelelim.

Kocabıyık diyor ki...

"Bu meselelerde sayın Erdoğan'a hak vermemek mümkün değil. Yakın geçmişinizden alacağımız dersler içinde, bu soru da yer alıyor. İşte bu aşamada rahmetli iki cumhurbaşkanımızın tutumları da var. Özal, cumhurbaşkanı seçilir seçilmez, kurup o günlere getirdiği Anavatan Partisi'nden kopmuş Çankaya Köşkü'nün o füsunkar havası içinde (tarafsızlığı) oynamıştı. Rahmetli Demirel de öyle... Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez (Arkama bakmadan giderim) diyerek Çankaya yokuşunu tırmanmıştı. O da selefi Özal gibi partisinden kopmuştu. Bu gün ne Özal'ın Anavatan Partisi var, ne Demirel'in Doğru Yol Partisi!... Bu liderlerimiz, partilerini bırakmasalardı, siyasal hayatımızın bu iki kalesi böylesine çökmezdi. Yıl 2015... Bugünkü Cumhurbaşkanımız'ın, kurup bugünlere getirdiği partisine kıyısından, bucağından sahip çıkmasına bakılırsa, geçmişte yaşadıklarımızın ışığında hak vermek eşyanın tabiatı icabı..."

Bir uyarı daha

O çukur can yakıyor


Geçen hafta "Bostanlı'daki bu çukur Karşıyaka'ya yakışmıyor" demiş Belediye'yi uyarmıştık. Bravo Pastanesi yakınındaki bu çukura önceki gün iki kadın takıldı. İkisi de ayakkabı topuklarını orada bıraktı. Üç çocuk da, parçalanmış engelli kulvarında yere düştü. Bu "çukur skandalı"nın faili meçhul. Bu Karşıyaka ne günlere kaldı? Belediye hala uyuyor mu?

Biraz da spor

Bu Karşıyaka'da daha çok iş var

Karşıyaka Spor Kulübü önceki akşam bir ilki yaşadı. Yeşil-kırmızılı kulübün Divan Başkanlık Kurulu seçiminde ilk kez üç liste yarıştı. Geçen dönem başkanlık koltuğunda oturan Sadrettin İşçimenler'in yanı sıra, eski kulüp başkanlarından Cihan Büyükoral ve Seyhan Evlioğlu da Divan Başkanlığı için mücadele etti. 159 üyenin oy kullandığı kongrede 3 listenin yarışması, KSK camiasının kulübe duyarsız olmadığını gösterdi. Seçim sonunda Cihan Büyükoral başkanlığındaki liste 73 oy alarak KSK'nin yeni Divan Başkanlık Kurulu'nu oluşturdu. Diğer aday Sadrettin İşçimenler 58, Seyhan Evlioğlu ise 28 oy topladı. Büyükoral'ın listesinde Arif Dökel, İskender Mesudiyeli, Halil Zeki Osma, Mehmet Nafiz Uyar, Ferruh Ergezen, Volkan Alposkay, Şakir Çetin Babaoğlu, Oktay Yeşil, Sadrettin Babürhan, Metin Havacıkan yer aldı. Büyükoral'ın listesini hazırlarken, KSK'ye yıllarca özveriyle hizmet eden, ancak daha sonra İstanbul'a yerleşerek uzun süredir camiadan uzak kalan eski başkan İskender Mesudiyeli'yi de alması, bir vefa örneği olarak alkışlandı. Asıl önemli olan KSK Divan Başkanlık Kurulu'na kimin başkanlık ettiği veya ekibinde kimlerin olduğu değil... Divan'ın tüzükten aldığı yetkilerle, kulüp yönetimi üzerindeki denetim yetkisini hakkıyla kullanıp kullanmayacağı. Cihan Büyükoral'ın yönetim tarzı ve kişiliği, bu yetkilerin kullanılacağı sinyalini veriyor...

Yani KSK'de yönetim bundan böyle adımlarını daha dikkatli atmalı.

Laflama

►Konuşurken mangalda kül bırakmıyordun. Şu mangalı yap da görelim bakalım! 

►Aşk evliliği yapmadı. Mantı evliliği yaptı. Karısı bir mantı açsa parmaklarınızı yerseniz. Adam haklıymış dersiniz ya! 

►Facebook güvenlik açığını bulana para dağıtıyormuş. Facebook'ta ismi cismi belli olmayan o denli trol hesap geziyor desem acaba bana para verirler mi? 

►Çok DÜZ bir toplum olduk çıktık çok. Her şeye DÜZ gider olduk!.

İbrahim Ormancı'dan

Günün fıkrası

Sebep

Karakolda komiser sanığa sordu: "Seni ne için yakaladılar?"
"Eskisi kadar hızlı koşamıyorum da ondan..."

KÜPE

Hafif zevklere hafif acılar yaraşır; uçsuz bucaksız saadetlere de görülmemiş ıstıraplar.

Balzac
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI