• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Millet huzuru seçti ERKİN USMAN

Millet huzuru seçti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.11.2015, 00:00
7Haziran seçimlerinin sonuçları derde deva olmadı. Oylamanın hemen ardından yeni hükümet kurulması için partiler arası girişimler olumlu sonuç vermedi.

AK Parti 'Tek başına iktidar' arayışları içinde. Muhalefete bakıyorsunuz, adamlar yaşanan olayların Türkiye'ye neler getireceğinin farkında değil. Bu aşamada terör gemi azıya aldı. Sabotajlar birbirini izledi. İnsanlar bunalıma girdi. Son çare olarak, bir erken seçim gündeme geldi. Bu rejimin sıhhate kavuşması için bir acı ilaç olacaktı. Ve erken seçim kararı geldi. Bu çok partili bir rejimin gereğiydi. Ve gerçekleşti de...   

Bu satırları kaleme aldığımız dakikalarda, oyların yüzde 80'i sayılmış gibiydi. AK Parti 258 milletvekili sayısını 320'ye çıkarmıştı. CHP sandalye oylarını korumuş gibiydi. Bu işte asıl kaybeden MHP ile HDP oldu. CHP'de durum karışık. Karşıtları Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun defterini dürmek için şimdiden harekete geçmiş gibi. Peki ya Bahçeli? O kendi kaderini ilk seçim sonrasında hep "Hayır..." demekle çizmeye başlamıştı.   

Bu gelişmelerin ışığında, 1 Kasım'da milletçe olgunluk içinde bir seçim yaşadık. Sonuçlar üzerinde biri mini yorum... Bu seçimlerde CHP'sinden MHP'sine ve hatta CHP'ye kadar tüm muhalefet AK Parti'ye çalıştı ve iktidar partisi 'ister emanet' deyin oy kaptı. Ve seçimlerin gerçek skorunu merak edenlere cevabım şöyle olacak: "Millet koalisyon istemiyor, biraderim..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA