• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sokaktaki adam ve 1 Kasım sonuçları ERKİN USMAN

Sokaktaki adam ve 1 Kasım sonuçları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.11.2015, 00:00
Kemeraltı'nda bir mini ufuk turuna ne dersiniz? Adı Seher Korucu, Kestelli yokuşunda bir mağazada kasiyer. Seher Korucu ticaret lisesi mezunu.

Seçim sonuçları hakkında Seher Hanım'ın görüşü şöyle:

"Çalışan, hak etmiş olmalı ki, kazandı. Başka ne diyeyim..."

Latif Akbaş... Bu işlerin hiç de yabancısı olmayan meslek erbabından.

Latif berber, "Ben hep dinlerim de konuşmayı pek sevmem. Müşterilerimin dediklerine bakılırsa, hepsi bu işte MHP'yi ve Devlet Bahçeli'yi eleştiriyor" diyor.

Şerafettin Tanrıkulu'nun hızlı bir MHP'li oluşu söylediklerinden belli. Şerafettin Usta diyor ki: "Bu Bahçeli, MHP'nin başında kaldığı müddetçe, bozkurtlar başı dik gezemeyecek."

Kerim Yılmaz bir taksi şoförü. O'na da sorduk: "Ne diyorsun seçim sonuçlarına?" "Allah diyorum. Şimdi Kılıçdaroğlu ile Bahçeli düşünsün..." "Peki HDP'li Demirtaş için ne diyeceksin?" Cevap şöyle: "O'nu da PKK'ya havale ettim bile..."   

Kamil Terzioğlu, bir üniversite öğrencisi. Tercüman rehberlik de yapıyor. Bornovalı Terzioğlu'nun görüşleri şöyle: "Seçmen 7 Haziran'da bütün partilere şans verdi. Hepsi beceriksiz çıktı. Bu arada, birbirlerini satanlar da oldu. Mesela, Bahçeli... Seçmen, 1 Kasım'da bu işin böyle gitmeyeceğini gördü ve oylarını tek partiye verdi. Bu işin basitçe izahı bence böyle."

2 bin yıllık zeytin ağaçları sergileniyor

Bu yıl ilki yapılan Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali'ne, Ege'nin çeşitli il ve ilçelerinde çektiği anıt zeytin ağaçları fotoğrafları bulunan İzmirli çevre yazarı Ahmet Aydın Akansu da davet edildi.

Bursa Gemlik Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nın işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali'ne, Yunanistan'ın Nea Kios Adası'ndan konuklar da katılıyor. İspanya'dan Jesus Manuel Cortes Recio, Prof. Canan Karatay, Doç. Dr. Sertaç Dokuzlu'nun katıldığı festivalde zeytincilik ve zeytin yağının faydaları üzerine paneller düzenlenecek. Zeytin hasadı, en iri ve lezzetli zeytin yarışmalarının yanı sıra güreş turnuvası, resim sergisi, taşla ve modern yağ sıkma gösterisi ile Bursa ve Gemlik şehir gezileri yer alıyor. Festivalde en yaşlısı 2011 yaşında olan 40 adet zeytin ağacı sergileniyor.

İzmir Fotoğraf Günleri dolu dolu yaşandı

Ve, bu kentin hanesine iki kurumun başarısı olarak yazıldı. İFOD, amatör dernek kimliğiyle kurulduğu 1986 yılından bu yana harika işler başarıyor.

Türkiye'deki diğer fotoğraf derneklerinin bir çatı altında toplandığı üst birlik olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Dernekleri Konfederasyonu'nun (TFSF) kuruluşuna öncülük eden İFOD, yıllardır fotoğrafa dönük her yaştan insana eğitim veriyor. Bununla da yetinmeyerek sergiler açıyor, sunumlar gerçekleştiriyor. Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölümü ile işbirliğini de kalıcı kılan İFOD, bu girişimini bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Uluslararası Fotoğraf Günleri etkinliği ile bir kez daha taçlandırdı. Söz konusu etkinlik, yine İzmir'de, "İzmir Fotoğrafla Buluşuyor" temasıyla 2011 ve 2013 yıllarında yapılmıştı.

Fotoğrafın kalbinin İzmir'de atmasına yol açan söz konusu etkinlik, bu yıl da dünya fotoğrafının ve Türk fotoğrafının usta adlarını İzmir'de ağırladı.

Günün fıkrası: En çok sevdiği

Kazazede, uzun yıllardır ıssız bir adada yaşıyordu. Şiddetli bir fırtınadan sonra, güzeller güzeli bir kız fıçı üstünde yüzerek sahile çıktı. Kazazedeye: "Size uzun zamandır görmediğiniz bir şey getirdim" dedi. Kazazede atıldı: "Sahi mi? O fıçının içinde sahiden şarap mı var?"

Laflama

Sabreden dervişe bizim ülkede atanamayan öğretmen derler yahu! 

Şu siyasetçiler durmadan vatandaşa müjde falan veriyorlar. Benim için müjde hepinizin bir gün dahi olsa susması olacaktır! 

Stres ömürden 33 yılı alıyormuş. Külliyen yalan. O zaman bizim şimdiden toprağın altında olmamız gerekirdi! 

Halıya mürekkep dökmen, bize pahalıya patladı yavrucuğum!

İbrahimOrmancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA