• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Fitneciler ile ilgimiz yok” ERKİN USMAN

“Fitneciler ile ilgimiz yok”

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.11.2015, 00:00
İzmir'den çıkıp sıvı yağ sektöründe Türkiye'nin en büyükleri arasına Orkide markasıyla giren İzmirli işadamı Ahmet Küçükbay'a sorduk:

"Gülen Cemaati'nin finansörü olduğunuz iddialarına ne cevap vereceksiniz?" İşte yanıtı: "Bizim zannettiğimiz bir hizmet cemaati değil, fitne yuvası, ne olduğu belli olmayan ajan yuvası bir hal almış. Bizim bu olgu ile hiç bir fikir birliğimiz olamaz. Bizler bu konuda çok ciddi yanılgıya düşmüşüz, aldatılmışız maalesef..."  


***
İzmir'de yayın yapan Kanal 35 televizyonuyla, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın da kiracı olarak bulunduğu Bayraklı'daki binanın sahibi olan işadamı Ahmet Küçükbay için seçimlerden hemen önce bazı çevreler Fethullah Gülen cemaatinin finansörü olduğunu iddia etmişti. Ancak ithamların sona ermemesi üzerine Küçükbay twitter hesabından bir açıklama yaptı, ayrıca bunu da basın bülteni ile kamuoyuna duyurdu. Küçükbay "Değerli dostlar; sizinle önemli bir konuyu paylaşmak isterim" diye başlıyor ve şöyle devam ediyor:

"Gülen cemaati denilen olgu üç beş sene önce maddi, manevi katkıda bulunduğumuz, bizim zannettiğimiz bir hizmet cemaati değil, fitne yuvası ne olduğu belli olmayan ajan yuvası bir hal almış. Bir iki kurumda üyeliğimiz vardı, bu yılın başlarında iptal etmiş, ayrılmıştım. Bir süredir izliyorduk. Bizim bu olgu ile hiç bir fikir birliğimiz olamaz. Bizler bu konuda çok ciddi yanılgıya düşmüşüz, aldatılmışız maalesef. Yüce Allahım ülkemizi her türlü fitne, fesat, ayrımcılıktan muhafaza buyursun. Temennimiz, arzumuz budur."


hayattan

Hindiye karşı Ankara oğlak dolması çıktı

Geçtiğimiz yılbaşında düzenledikleri "dolsa da yesek" adlı kampanya ile oğlak eti tüketimi noktasında farkındalık yaratmayı başaran küçükbaş hayvan yetiştiricileri yılbaşı için kolları sıvadı. "Yılbaşı sofraları için oğlak dolması" yapılsın önerisinde bulunan Ankara İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç yılbaşı gecesi eve paket servis noktasında Ankara'da restoranlarla işbirliği yapacaklarını söyledi. Coğrafi işaret başvurusu yaptıkları Ankara oğlağının Türkiye'nin yedi bölgesinde zincir market mağazalarından satın alma olanağı bulunduğunu belirten Başkan Kılınç, tamamen doğadan beslenen ve doğal beslenen Ankara oğlağının en sağlıklı ve lezzetli kırmızı et olarak öne çıktığını belirterak şöyle devam ediyor:

"Ankara oğlak dolması, bizim kültürümüzde bir ziyafet yemeğidir. Asırlardır özel günlerde oğlak dolması yemek bizim kültürümüzün bir parçası olmuştur. Yeni yılı kutladığımız ve sevdiklerimizle geçireceğimiz bu gece için oğlak dolmasından daha iyi bir seçenek düşünemiyorum." Ankara oğlağının sağlık yönüne de değinen Başkan Kılınç, "Yılbaşı sofraları imece hazırlanan çok zengin çeşitliliğe sahip sofralardır. Ankara oğlağı bu sofralar için de bir denge unsuru. Sindirimi çok kolaydır, sıfır yağa sahip" diyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA