• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme Otobanı cennet oluyor ERKİN USMAN

Çeşme Otobanı cennet oluyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.12.2016, 00:00

Çeşme Otobanı özellikle İzmirliler için ulaşım yönünden kurtarıcı oldu. Eskiden Tepe Kahve üzerinden giden dar yolda saatlerce yol alıyordunuz, öyle dardı ki yollar, bazı yerlerde iki araç yanyana geçemiyor, birisi yolun başında diğerinin geçmesini bekliyordu. Ve her yıl hatalı sollamalardan yaz sezonu maalesef en az 50 kişinin ölümüne yol açıyordu. Allah razı olsun Turgut Özal Hükümeti zamanında o devirdeki Belediye Başkanı Nuri Ertan'ın da çabalarıyla otoyol gerçekleştirildi. Ölümler hemen hemen sıfıra indi, herkes memnun. Otoyol yapılırken, "Buranın Çeşme'den sonra devamı yok, gereksizdi" diyen aykırılar bile şimdiki trafikten memnun. Çünkü görüyorlar, pazar geceleri otoyol bile tıkanıyor.
Ya eskisi kalsaydı, düşünmek bile istemiyorum.

ESKİYE ÖZLEM GİDERİLİYOR

Eski İzmir-Çeşme yolunun tek güzelliği vardı, Uzunkuyu'dan, ormanlık alandan geçiyordunuz, yeşilin her tonuyla tanışıyordunuz keyifle. Şimdi otobanın o yeşil eksikliği vardı ama Ege Orman Vakfı'nın ve hayırseverlerin katkılarıyla otoyol da artık bir cennet halini alıyor. 21 yıldır Ege'yi yeşille donatan Ege Orman Vakfı, 2014 yılında başladığı İzmir-Çeşme Otoyolu ağaçlandırma projesinde fidan dikimlerini tamamladı. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen otoyol kenarı ağaçlandırması bitti, 156 bin fidan dikildi.
Doğasever kişi ve kuruluşların büyük ilgi gösterdiği projeyle, İzmir- Çeşme otoyolunu kullananlar adeta cennet manzaralar yaşayarak seyahat edecekler. 2014 yılında başlayan projeye doğaseverlerin büyük ilgi göstermesi üzerine, ağaçlandırmaya devam eden Ege Orman Vakfı, 3 yılda İzmir-Çeşme otoyol kenarında 35 parselde toplam 156 bin fidan dikimi yaptı. Damlama sulama sistemi ile yaz boyunca arazözlerle fidanların sulandığı projede, fidan bakımları 5 yıl süreyle Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak.

DOĞASEVERLERE YARDIM ÇAĞRISI

Yapılan ağaçlandırma çalışmasına destek olan doğaseverlerin, bireysel ve kurumsal faaliyetleri sonucu atmosfere saldıkları sera gazlarının etkisini azaltacağını ifade eden Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk; projeyi destekleyen kişi ve kuruluşların aynı zamanda çevreci kimlikleriyle bu alanda teşvik edici bir misyon üstlendiklerini söyledi. Sadece yaz döneminde bir milyondan fazla aracın geçtiği otoyolda yapılan ağaçlandırma çalışmasının geniş bir kitleye ulaştığını belirten Öztürk, "2017'de çalışmaları devam edecek olan projenin 16 parseli için doğasever bağışçılarımızın desteklerini bekliyoruz" diyor.
Haydi hayırseverler; bu hayırlı projeye imza atalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA