• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gez İzmir’i gör Uşak’ı YUNUS KARAKAYA

Gez İzmir’i gör Uşak’ı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.02.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na şöyle bir İzmir'i turladıktan sonra, sık sık mekik dokuduğu Ankara'ya gidiş güzergahında bulunan Uşak Belediyesi'ni ziyaret etmesini tavsiye ederim.
Aziz Bey, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın bir acı kahvesini içerek, şehrin makus talihini nasıl değiştirdiği konusunda bir bilgi alsın bence. Gerçi ilerleyen günlerde Uşak'ta tarihi değişimin hikayelerini sizlerle paylaşacağım ama gezip gördüklerim hakkında kısaca sizlere bilgi vermek istedim. Turkuvaz Grubu'nda beraber görev yaptığımız Mehmet Candan ve Şans Emekli ile birlikte Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın bir acı kahvesini içmek nasip oldu. Geçen sene aynı zamanlarda yine Uşak'a gitmiştim. 1 senede şehirde nelerin değiştiğini imrenerek ve hayretler içerisinde gördüm. Nurullah Başkan ve ekibini bir kez daha tebrik ediyorum.
Size en basitinden bir üstgeçitten bahsetmek istiyorum. Üstgeçit deyip geçmeyin, bazen bu yapılar öyle bir sanat eserine dönüşür ki şehrin katma değerine değer katar. Mesela yapım aşamasında olan DNA sarmalı şeklinde yapılan üstgeçit, görüntüsü ile fotoğraf ve selfie meraklılıklarının en sık ziyaret edecekleri mekanlardan birisi olacak.

Salihli merkezin kaderi değişiyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Salihli ziyareti kapsamında ilçe merkezinde 25 milyon TL yatırım ile yürütülen 25 kilometrelik yağmur suyu hattı çalışmalarını da inceledi. Ergün, ilçenin yıllardır kanayan yarası olan sorunu çözüme kavuşturmak için verdikleri sözü tuttuklarını vurguladı. İlçede yağışlı havalarda yaşanan taşkın manzaralarına son verecek olan yatırımda menfez imalatlarının yarısı geride kaldı. Atatürk, Menderes, Garaj, Gürsel ve Şüheda caddelerindeki imalatlar noktalandı. 25 milyon TL yatırım ile 25 kilometrelik hat döşeme çalışması yapılan ilçede genel imalatların ise yüzde 22'si tamamlandı.

İş garantili eğitim

İzmirlilerin Dönerci Orhan'ı yakından tanığına eminim. Ben onu 23 Nisan'da çocuklara ücretsiz ikram ettiği dönerleri dağıtırken tanıdım. Gerçi bu geleneği Kaan Rahmanoğlu sürdürüyor artık. Devraldığı bayrağı zirveye taşımaya kararlı olan Rahmanoğlu, "Maliyeti kötü yola düşmeyen döner" sloganıyla yeni bir hamle daha yaptı. Geçtiğimiz günlerde yeni konseptiyle İzmirlilere hizmet vermeye başlayan mekanın açılışında konuşan Rahmanoğlu, "Dönercilik Eğitim Merkezi" açacağını söyledi.
Dönerci Orhan Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Rahmanoğlu, çok yakında aynı binada "Orhan Rahmanoğlu Dönercilik Eğitim Merkezi' açacaklarını söyledi. Rahmanoğlu, Dönerci Orhan lezzetini Türkiye'nin her köşesine taşıma hedefinde olduklarını belirterek, "Ancak en önemlisi bu lezzete geleceğe güvenle taşımak istiyoruz. Bunun için gençlerimize yeni ve çok kazançlı bir fırsat sunmak istedik. Buradaki eğitimi başarıyla tamamlayan gençler, Dönerci Orhan şubelerinde hemen işbası yapabilecek" dedi. Rahmanoğlu, "Eğiteceğimiz gençler en büyük güvencemiz. Bu güvence ile yaşlanmadan büyüyeceğiz. Sektörümüz bizi örnek alsın, gençlerimiz kazansın" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA