• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Malkoç İzmir’de YUNUS KARAKAYA

Malkoç İzmir’de

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.03.2018, 00:00

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve kamu denetçileri İzmirlilerle buluşacak.
Kamu Denetçiliği Kurumu olarak illerde düzenlenen "Ombudsman Halkla Buluşuyor" programları kapsamında Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç ve kamu denetçileri, Antalya, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, Trabzon, Konya, Van, Eskişehir ve Kayseri'den sonra 28-29 Mart 2018 tarihlerinde birtakım temaslarda bulunmak ve vatandaşın idareyle yaşadığı sorunları yerinde dinlemek için İzmirlilerle buluşacak. Bu kapsamda Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve kamu denetçileri perşembe günü İzmirli gazetecilerle bir araya gelecek.

İSYAN ETTİLER

Herhangi bir hizmet alamadığını söyleyen çiftçiler talebimiz olmadan ve herhangi bir hizmet almadan SORMA VER PARASI ödüyoruz artık yeter diyerek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın uygulamalarına isyan etmeye başladı.
Bende bir çiftçi çocuğu olduğum için Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın çalışmalarını iyi bilirim. Ama ben o uygulamaların sona erdiğini sanıyordum.
Çünkü 2011 yılında gerçekleşen düzenleme kapsamında 4081 sayılı Kanunun 34'üncü maddesine istinaden 6213 sayılı kanun hükümlerine göre arazi ve zirai ürünlerinin korunmasının kendileri tarafından yapılacağını kaymakamlıklara bildirilmişti.

KANUNU TANIMIYORLAR MI?

Ancak Tire'deki köylü ve üreticiler 1941 yılında çıkmış yasa ile kurulan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın uygulamalarından şikayetçi durumda olduğunu duyunca yetkililerin kanından haberinin olmadığını düşünmeye başladım.
Oysa ki 4081 Sayılı Kanunda yapılan değişiklik ile isteyen çiftçinin kendi arazisini korumasına imkan tanındı. Kendi arazisini koruyan çiftçiden Çiftçi Malları Koruma Başkanlıkları para alamayacak.
Ayrıca buralara borçları bulunan çiftçilere ilk taksitte ödeme kolaylığı da getirildi.
Tire Dağ Ürünleri Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yücel Özen konuyla ilgili bilgilendirmede bulunurken, Kaymakamlığın uygulamalarına tepki gösterdi. Kooperatif Başkanı Özen, "Yasa çıktığında uygulamaya tabi olan üreticiler ağaç başı, dönüm başı ya da metrekare başı bedelleri ödemek zorundaydı.
Önceki dönemlerde atlı korucular gezerdi. Hırsızlara karşı ya da diğer sorunlarla ilgili önlemler alır, çalışmalar yapılırdı. Ama gelinen noktada buna ne bakan var ne eden var. Ama bu dernek köylülerden cayır cayır paraları alıyor. Genel bir sorun hakikaten.
Köylerdeki tüm üreticiler, 'ben kendi korumamı kendim yaparım' diyor. Kurum ise, 'Hayır ben araziyi çit ile çevireceğim, görüntü alan mekanizmayı kuracaksın' şeklinde şart koşuyor" dedi.

BÖYLE İNSANLAR DA VAR

İyilik ve yardımseverlik tüm dinlerin ortak özelliklerindendir. Dinler mensuplarına iyi olmayı, iyilik yapmayı ve başkalarına yardımcı olmayı emretmiştir.
Çünkü iyilik ve yardımseverlik dindarlığın bir gereğidir.
Bu bağlamda İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan Süvari Fırın'ın başladığı iyilik hareketini takdirle karşılıyorum.
Firma yetkilileri "Ücretsiz Dolabımız!
Biz her gün ihtiyaç sahipleri için bir dolap oluşturduk. Alması gereken ama çekinen, belli etmek istemeyen herkes bilsin, gece 00.30'dan sonra sadece bekçimiz dükkanda. İsteyen herkes gerekeni alsın lütfen" şeklinde sosyal medyadan mesaj veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA