• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.10.2015, 00:00
3 EKİM 1975


DÜNYA
Ambargo kısmen kaldırıldı


Amerika, parasını peşin ödediğimiz 185 milyon dolarlık askeri malzemeyi derhal teslim edecek. Temsilciler meclisi tasarıyı 176'ya karşı 237 oyla kabul etti. Kıbrıs'ta iki bölgeli federasyon ve Türklere adanın yüzde 30'u.


İZMİR
Alyanak yangında, itfaiye eri gibi çalıştı

Konak'ta dün akşam Yeni Karamürsel Mağazası'nın arkasına düşen bir pamuk deposu çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangın Belediye Başkanı İhsan Alyanak'ın denetiminde sürdürülen söndürme çalışmalarıyla güçlükle bastırıldı.


SPOR
Günün spor olayları


Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Polat, " İrlanda maçını beraberlikle bitirebilirsek, Avrupa Uluslar Kupasında grup şampiyonluğu için iddiamızı kuvvetlendiririz" dedi. Göztepe 2.deplasman maçında atak futbol oynayacak.


Tavarnier 'in gözünden İzmir

İzmir, kah savaşlardan, kah depremlerden, birçok defa harabe hgelmiştir. İzmir'de deprem sık sık olur. İngiliz tacirleri, harabelerde kazılar yapmışlar ve orada buldukları bir çok güzel heykeli kendi memleketlerine götürmüşlerdir. Bir heykelin ayağından kopmuş olan tüyler ürpertici bir parmaktan, heykelin kendisinin şaşacak kadar bir büyüklüğe sahip olduğu anlaşılıyordu. Parmağı satın aldım ve Paris'e gönderdim. Bu parmağı, beyaz ve sert bir taştan, pek mükemmel bir biçimde yapılmıştı; büyüklüğüne bakılırsa, heykelin boyu aşağı yukarı, Rodos heykeli kadar yüksek olmalıydı.Şehir güçlükle iskedilmiştir; nüfusu, hiç bir zaman doksan bine varmamıştır. İzmir'de pek az sayıda Avrupalı tüccar vardır. Her millet kendi dininin icaplarını yerine getirmekte serbesttir.


3 EKİM 1955


DÜNYA
Fransa Birleşmiş Milletler'den çekilmiyor


Hariciye vekili Pinay, son kararın sadece bir protesto olduğunu tashir ediyor. Fransız kabinesi dün toplandı. Cezayir ve Tunus'tan sonra Fas milliyetçileri de çok şiddetli gerilla muharebesine başladılar.


İZMİR
Belediye kontrolleri

Belediye reis muavinlerinden Rüştü Şardağ, beraberinde iktisat işleri müdürü olduğu halde şehrimizdeki pazarları ve muhtelif semtlerdeki fırınları kontrol ve teftiş etmişlerdir. Etiket kullanmayan 5 esnafa ceza kesildi.


SPOR
Günün spor olayları


Tenis Türkiye Şampiyonasında Nazmi Bari Türkiye tek erkekler şampiyonu oldu. İzmir şampiyonu Beliğ Beler de averajla yedinci oldu ve bir gümüş kupa kazandı. Balıkesir'deki lig maçları bugün başlıyor.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA