• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Neye yaradı BJK galibiyeti GÜRKAN ERTAÇ

Neye yaradı BJK galibiyeti

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.09.2017, 00:00

Fenerbahçe, ezeli rakibi Beşiktaş'ı yenerek taraftarlarının ağzına bir parmak bal çalmış, "Gerekli patlamayı yaptık, Artık bundan sonra seri galibiyetlerle zirve mücadelesine katılırız" umuduna sokmuştu. Ama Beşiktaş galibiyetini taçlandırmak için öncelikle Akhisar'ı yenmek gerekiyordu. Nafile. Bir ileri, bir geri. Adeta Mehter Takımı.
Akhisar Belediyespor gibi iyi mücadele eden kanatları iyi kapatan bir takıma bu kadar baskı kurmak ve 68'e 32 gibi büyük oranla üstün mücadele etmek ilk 45'te F.Bahçe'nin güzel tarafıydı. Ancak bu baskıyı gol pozisyonlarına çevirmek yönünde sarı-lacivertlilerin tutukluğu ortadaydı. İlk kaleyi bulan şutu 56.dakikada atarsan nasıl maç kazanırsın ki ? Aykut Kocaman'ın, Akhisar'ı kanatlardan çözebilmek için Alper gibi bir seri, çalımlarıyla adam eksilten bir oyuncuya ihtiyacı vardı. O zaman Alper'i kanata koyar, Mehmet Ekici'yi ortaya Valbuena'nın yanına çekersin, bak hücum ve pozisyon gücü nasıl artıyor

ÖNCE DURDUR SONRA VUR

Akhisarspor'da Okan Buruk belliydi ki maça "Oynatmama" prensibiyle çıkmıştı.
Önce durduracak, defansif oyun planını uygulayacaklardı. Fenerbahçe'den kapılacak toplarla da Olcan Adın'ın yaratacağı kontrataklarla Paulo Henrique'yle sürpriz gol bulmak hedefi vardı. Henrique ile değil ama Onur Ayık'la bulundu altın gol şaşkın Fener defansı önünde. Soner'in aisti gol kadar güzeldi de Onur topa vururken Hasan Ali nerelerdeydi ? Akhisar defansında Mustafa Yumlu ile Caner Osmanpaşa havadan geçit vermezken F.Bahçe'nin Beşiktaş maçında yıldızlaşan ve övgüler alan Hollandalı golcü Janssen'i tutukladılar. Yine Cissokho ve Lopes'in ileri geri çalışmaları ile Akhisar'ın maça asılmasını ve sürekli oyunda kalmasını sağladı. Onur Ayık'ın golünden sonra Serginho topu boş kaleye gönderebilse Akigolar'ın 2-0'ı yakalaması işten bile değildi. Fener'de Alper' ve Skertel'in kırmızı kart görmesi ve maçı 9 kişi tamamlamaları fiyaskonun son göstergeleriydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA