• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yarışta büyük fırsat kaçırdı BURAK HAKERLER

Yarışta büyük fırsat kaçırdı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.03.2023, 00:00
Manisa FK, Play-Off yarışında dün Eyüpspor ile sahasında belki de ligin en zor ve kritik maçlarından birine çıktı. Geçen hafta Altay'dan aldığı şok yenilgiyle liderlikten inen Eyüp için de bir gün önce koltuğu kaptırdığı Samsun'un da kazanmasıyla dünkü maçın hayati bir önemi vardı. Ancak konuk Eyüpspor dünkü 90 dakikayı daha ciddiye almış besbelli. Maçın başından sonuna kadar oyunu istedikleri gibi yönlendirdiler.
Manisa FK'nın orta alanda presle Eyüp'ün pozisyonlarını gelişmeden önleme çabaları sonuç verdi. Manisa FK'da Ayberk ve Kaan, Eyüp'ün kanatlardaki etkili isimleri Babel ve Ömer Bayram'a göz açtırmadı. İstanbul ekibi duran toplardan üst üste iki net fırsat yakaladı.
Kaleci Ömer iki net gol pozisyonunda önce Taşkın ardından Claro'nun şutlarında müthiş bir refleksle rakibe geçit vermedi.
Kalesinde devleşen Ömer, Manisa'nın güçlü rakibi karşısında ayakta kalmasını sağladı.

HÜCUMDA ZAYIF KALDI
Ancak savunma ve kaledeki direnç, orta alan ve ileri uca yansımadı. Kanatlardan topu ileri uçtaki Diallo'yla buluşturacak olan Kaan, Fernandes ve Burak Çoban'ın etkisiz olması Manisa ekibinin hücum gücünü çok etkiledi. Koskoca ilk yarıda rakip kaleye tek şut bile çekemeyen Manisa FK, ilk ciddi atağını ancak 71'de Adem Büyük ile gerçekleştirebildi. Teknik direktör Yalçın Koşukvak'ın koskoca 63 dakika Diallo'ya nasıl sabrettiğini ise anlamak mümkün olmadı.
Tecrübesiyle öne çıkan bir Adem daha erken oyuna alınarak değerlendirilmeliydi. Eyüp, duran toptan tamamen bir şans golüyle öne geçti. Manisa'nın böylesi bir rakibe karşı dün çok kolay puan alabilirdi. Koşukavak kalesinde golü gördükten sonra Adem'in yanı sıra Tabla, Gakpa ve Muhammed ile beraberlik golünü bulmayı hedefledi. Ancak Eyüpspor, tempoyu çok iyi düşürerek Manisa FK'ya geçit vermedi ve Manisa'dan istediğini aldı.
Siyah-beyazlılar ise ilk 7 yarışında kritik bir üç puan kaybederek hüsran yaşadı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA