• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Helal olsun Kaf-Kaf ‘a GÜRKAN ERTAÇ

Helal olsun Kaf-Kaf ‘a

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.11.2017, 00:00

KSK Voleybol Şubesi Başkanı Serkan Ergüven ve yönetici arkadaşları taşıma suyla değirmen dönmeyeceğinin bilinciyle herkesin "Hayal görüyorlar" dediği bir büyük projeye giriştiler. Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki alana imece usulüyle bir voleybol salonu gerçekleştirdiler. "Gönlünüzden ne koparsa" diyerek camiadan destek istediler. Böylesine ideal bir girişim büyük ilgi gördü. Kimi işadamı demir, kimisi çimento verdi, kimisi de cebindeki 100 lira ile bağış yaptı, çocuklar da harçlıkları 20 lira ile katıldı. "Damlaya damlaya göl olur" derler, oldu. Salonun çatısı, her yanı örtüldü, sadece zemin döşemeye kaldı iş. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, zemini yapma sözü verdi, Ergüven ve arkadaşları sevinçten uçtu. Helal olsun onlara.
O spordan ne cevherler yetişecek göreceksiniz. Kaf-Kaf'ın sırtı da voleybolda yere gelmez artık.

Seramiksan kısmeti tepmemeli

Sultanlar Ligi'nde Ege'nin tek temsilcisi Turgutlu Seramiksan bu sezon değişik grafikler çizdi. Galibiyetlerle başladı, sonra bir gerileme devrine girdi, yenilgilerle tehlikeli bölgeye yaklaştı ve sonunda beklenen patlamayı Bursa'da yaptı, Nilüfer'i 3-2 yenerek moral buldu. Ama yarın saat 16.30'da dipten uzaklaşma adına son derece önemli bir sınavı var. İlbank'ı yenerse rahatlayacak. Tabii Kasabalıların salonu doldurup büyük destek vereceğinden kimsenin şüphesi yok. Haftanın maçı ise 14.00'te 7 maçtır namağlup F.Bahçe ile Vakıfbank'ı 3-0 yenen ve ilginçtir Dünya ve Avrupa Şampiyon rakibine son sette 9 sayı veren Eczacıbaşı arasında.

ROTA'nın isyanı

Bayanlar Voleybol 2. Ligi 'nde genç ve altyapı ağırlıklı kadrosuyla örnek mücadele veren Rota Koleji, hakemlerin tutarsız kararları karşısında susmanın sorunları çözmeyeceği gerçeğinden yola çıkarak haykırmayı uygun gördü.
Açıklamada, "Centilmenliği her zaman ön planda tutarak Fair-Play ruhuyla, kazanmak ve kaybetmekten çok Türk sporunu hizmet etmeyi ilk amaç olarak benimsedik. Gaziemir'de rakiplerimizi en iyi şekilde ağırlayarak sonuç ne olursa olsun takımların İzmir'den mutlu ayrılmasına özen gösterdik. Ancak bu hassasiyetimize rağmen bazı hakemlerimizin küfürlü tezahürat yapıldığı iddiasıyla voleybol şube müdürümüze ceza verdirmesi bizleri fazlasıyla yaralamıştır.
Alaşehir'de yaşadıklarımız da voleybol adına son derece üzücüydü. İki bayan takımının maçında küfürlü tezahüratlar ve sahaya atılan zararlı maddeler, bu spora hiç yakışmamıştır.
Alaşehir'de yaşananlara neden sessiz kalınmıştır? Çifte standart bizleri fazlasıyla üzmüştür. Federasyonumuzu tarafsız olmaya çağırıyoruz" denildi.

Müthiş yarış

Ege Ligi olarak adlandırdığımız Bayanlar Voleybol Ligi (A) Grubu'nda inanılmaz bir mücadeleyle son derece zevkli maçlara sahne oluyor. Manisa B.Ş.Belediye 7 maçta 7 galibiyetle ve 20.300 puanla namağlup zirvede. İzmir'de KSK'yi 3-1 yenerek gövde gösterisi yapan Balıkesir B.Ş.Belediye 18.300 puanla ve tek yenilgiyle takipte.
Bahçelievler ve Salihli B'nin 5'er galibiyetle 3 ve 4.sıraları alması başarı. THY, 6 galibiyete karşın 3-2'lik sonuçlar nedeniyle 15.075 puanla 5.sırada ama hayli güçlü kadrosu var. İlginç durum, iddialı KSK'nin 13.810 puanla, 14.965 puanla 6.sıradaki Rota'nın altına 7.sıraya inmesi. Pazar günkü THY-KSK maçı bu iki ekibin durumuna açıklık getirecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA