• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Şükürler olsun ŞENOL KANTÜRK

Şükürler olsun

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2019, 00:00
Bornova'da sadece binlerce Göztepeli taraftarın değil basın tribününde oturan bizlerin de heyecan katsayısı zirve yapmıştı. Eller dualardaydı, kimileri kazanmak uğruna uğur yapıyordu, kimi totem. Gözler oradaydı da kulaklar Malatya ve Kayseri'de. Dilekler şelaleydi, Bursa ve Erzurum takılsın da Göztepe rahatlasın. Ama gelen sonuçlar, Göztepe'nin kendi işini kendisinin görmesi gerektiğini bir kez daha ortaya çıkardı. Maçlar başlar başlamaz Bursaspor ve Erzurumspor hemen öne geçmişlerdi, hele Bursaspor'un golünü Malatyaspor kendi kalesine atmıştı. Göz-Göz ise 13 dakika olmuş henüz golü bulamamıştı.
İşte o sırada bir hafta önce Bursa'da attığı harika kafa golü hatalı VAR kararıyla sayılmayan Alpaslan var ya galiba yemin etmişti:"Bu kez fotokopi gibi aynı golü yine defansın arasından kartal gibi sıçrayarak atacağım ve buna kimse bahane bulamayacak" Ve dediğini yaptı. Bursa ve Erzurum'un durumu 2-0'a taşıdıkları haberleri geldi.
İnanılması güçtü ama Türk Futbolunda böyle büyük sürprizler (!) olabiliyordu. Kayseri'nin bir iddiası yok denebilirdi de Avrupa Kupalarına aday Malatya'dan böyle skor doğrusu beklenmiyordu.

ŞOKTAN ZAFERE ÇIKIŞ
Göztepe'nin kurtuluş garantisi için ikinciyi atması gerekiyordu. Aksi halde 90 dakika Sırat Köprüsü'nde yürünecekti. A.Gücü, saldırıyor, kazanmak için inanılmaz mücadele ediyordu. Orgill'in gollük şutunu Beto ayaklarıyla inanılmaz şekilde kurtardı ama Göztepe bu ihtarı kavrayamayınca Mazdan bir yan topu kafayla ağlara yolladı. Şok anlatılır gibi değildi. Göztepeli taraftarlar arasında kalp krizine kurban gitmeyiş Allah'ın bir lütfuydu. Göztepe tüm riskleri alarak rakibinin üzerine üzerine gitti. Ve Borges'in frikiğinde top Cebrail'in kolundan döndü, Cüneyt Çakır veremedi ama VAR tüm sezon aleyhine çalıştığı Göztepe'nin yüzüne güldü. Mete Kalkavan, Çakır'a "Bu penaltıydı" uyarısı yaptı. Helal sana Mete Kalkavan, bir koca takımın göz göre göre kumpasa yenilip düşürülmesmini önledin. Deniz sen de o penaltıyı attın da omuzlarımızda yükseldin. Göz-Gözümüz kurtuldu, ne mutlu sarı-kırmızı camiaya, muhteşem taraftara, ne mutlu İzmir'e.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA