• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kvasina ısrarı galibiyetten etti ŞENOL KANTÜRK

Kvasina ısrarı galibiyetten etti

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.03.2023, 00:00

Göztepe, Pendikspor karşısında 90'da gol yiyerek büyük şok yaşadı, Play-Off yarışında çok büyük bir yara aldı. Sarı-kırmızılılar, geçen hafta sonu son dakikada gelen beraberlik ve hafta içindeki Altınordu galibiyeti sonrası Play-Off için umutlanmıştı. Son dakikalarda yenen gol olmasa Göz-Göz Pendik'i de yenerek Süper Lig ateşini yakacaktı. Yine Boluspor ve Sakarya'nın mağlup olmasından sonra isler tam Göztepe'nin istediği gibiydi. Esame listesine göz attığımda bazı değişiklikler vardı. Göztepe'nin Play-Off oynamak istiyorsa kazamaktan baska çaresi yoktu. Bunu yazarken Pendikspor'u da hafife almamak lazım. Onların kadrosu da tecrübeli oyuncular var. Orta sahadaki tum yük yine Yalçın'ın üzerindeydi.

Göztepe'nin yaptığı transferleri eleştirsem de Ngalina'ya ayrı parantez açmak lazım. Amerika'nin bir ucunda adı sanı bilmiyen bu oyuncuyu kim izlediyse tebrik etmek isterim. Harika, ayaklarına çok hakim bir oyuncu. İleride daha iyi yerlere gelebilir. İlk yarı Pendik defansı Ngalina'yı durukmakta zorlandı. Bu oyuncu pozisyonları değerlendirse belki ilk yarıdan 3-0 gibi bir sonuç çıkabilirdi. Ngalina'yı nasıl övdüysek Kavasina'yı da aynı şekilde eleştirelim. Göztepe tarihinde amatörde bile bulunamayacak golcü diye nitelendirilen Marko Kvasina, biri maçın başında mutlak iki golü atamadı.

TEKNİK EKİP NEDEN ISRAR EDİYOR?

Kazanılan penaltıyı o kadar kötü kullandı ki Pendik kalecisi hayatının en rahat penaltısını kurtardı. Teknik ekibin bu oyuncudaki ısrarını hiç anlamıyorum. İlk yarının sonlarına doğru sahanın karışması ise inanın hiç yakışmadı. İlk yarı gol kaçırma rekoru kıran Ngalina, Obinna'nın ara pasında takımını öne geçiren golu attı. Ancak 90'da Göz-Göz'ü üzen gol geldi. 34 yaşındaki İsmail Köybaşı istek ve arzusu ile takımın iyilerindendi. Savunmada Atınç Nukan iyi oynadı. Kaleci Arda'da artık A takımın değişmez kalecisi oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA