• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Jeopark Kula alkışlarla GÜRKAN ERTAÇ

Jeopark Kula alkışlarla

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.10.2017, 00:00

Bu sezon Efeler Ligi'nde mücadele eden Ege'nin çiçeği burnunda takımı Jeopark Kula, bir hafta önce Halk Bankası gibi şampiyon adaylarından birini 3-1 ile deviren Afyon Belediye Yüntaş'ı 3-1 mağlup ederek büyük başarı elde etti, ligde tutunabileceğinin sinyallerini verdi. Kulalıların bu takıma verdikleri desteği sürdürmeleri başarı için gerek.

Fileye yine Vestel'den örnek sponsorluk

Dünyanın en iyi ligi sayılan Türkiye Bayanlar Voleybol Süper Ligi'ne Vestel yine sponsor oldu, alkışlanacak bir destek verdi. Ligimiz yine Venüs Sultanlar Ligi olarak oynanacak. Türkiye'nin en başarılı spor branşı bayan voleybolunda sezon 18 Ekim'deki ilk hafta maçlarıyla başlıyor.
İlk senesi geride kalan iş birliğinde Vestel, geçtiğimiz yıl olduğu gibi voleybolun gelişmesi ve daha geniş kitlelere yayılmasında en büyük destekçilerden biri olmaya devam edecek. Vestel Venus Sultanlar Ligi'ne isim sponsoru olarak geçtiğimiz yıl voleybola yeni bir soluk getiren teknoloji devi Vestel, TVF'ye ait diğer müsabakalar "Efeler Ligi", "Kupa Voley", "Pro Beach Tour"un resmi sponsorluğunun yanı sıra Türk voleybolunun geleceğini şekillendiren ve yüzlerce sporcunun yetişmesini sağlayan TVF Voleybol Okulları Fabrika Voleybol'u da destekliyor.

Çizgi hakemine veto

Voleybola GDS'nin (Görüntülü Değerlendirme Sistemi) getirilmesi kimi zaman maçın hızını düşürdüğü için eleştiri konusu oluyor ama, büyük haksızlığın önüne geçtiği de kesin. Son örneği ARKAS-Ziraat Bankası maçında yaşandı. ARKAS'lı Sanchez'in attığı üç servis çizgi içersine düştüğü halde çizgi hakemi Tuğba Aksöz "hariç" dedi, başhakem Erdal Akıncı da çizgi hakemine uyarak sayıları Ziraat'a verdi. Ancak ARKAS'lılar haklı olarak itiraz etti ve GDS'de 3 topu da içerde olduğu anlaşılınca Akıncı, çizgi hakemi Aksöz'ü görevden aldı, yerine masadaki ekipten Ferhat Büyükpamukçu'yu görevlendirdi. Bu zorunlu değişiklik çizgi hakemliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Aman bundan sonra daha dikkatli olalım, küçük hatalarla koca bir set kaybedilebiliyor.

Altay dedeye helal olsun

Karşıyaka Voleybol Şubesi Yönetimi Serkan Ergüven başkanlığında bir mucizeyi yaratma yolunda inanılmaz çaba gösteriyor. Çiğli Selçuk Yaşar Tesislerinde gerçekleştirilmeye çalışılan voleybol salonunun çoğu bitti, azı kaldı. Zemin döşemek için yine imece usulü para aranıyor. Karşıyakalılardan istenen para ne kadar biliyor musunuz ? Sadece 100 lira.
KSK Bayan Voleybol Takımının maçını şeref tribününden seyredeceksiniz ve 100 lira bağışta bulunacaksınız. Ama KSK'li geçinip 100 lira vermemek için kaçanları görmelisiniz KSK'nin son İzmir B.Ş.B lig maçını protokolda sadece 3 kişi izledi. Ama yöneticiler salonda armatör Altay Aktuğ'a salon devrimini anlattılar, 93 yaşındaki Atay Dede, 10 bin liralık çek keserek kampanyaya katkı verdi. Altay Dede'nin bu jesti acaba örnek olacak mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA